Maryam Deldari og Charlotte Baarup Aaby ser frem til at tage imod kunder i fodterapi/akupunktur-klinikken og købmandsforretningen.

Maryam Deldari og Charlotte Baarup Aaby ser frem til at tage imod kunder i fodterapi/akupunktur-klinikken og købmandsforretningen. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Multi-etnisk købmand og akupunktør på vej i Højbjerg

Der er nyt liv på vej til Rundhøj Allé 145 og 147. Købmand og fodterapeut/akupunktør rykker nemlig ind på matriklen

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

nyt liv Charlotte Baarup Aaby, indehaver af Klinik for Fodterapi & Akupunktur på Oddervej 56 i Højbjerg, har taget konsekvensen af, at en uvis fremtid venter forude, da Rema 1000 har købt grunden. Hun ved ikke, hvad der kommer til at ske fremover, så hun gik på jagt efter nye lokaler.

Det lykkes hende at finde plads på Rundhøj Allé 145, der hvor Benefit tidligere har ligget. Hun er i gang med at klargøre behandlingsrummene og tager imod de første kunder 1. november.

"Jeg var ikke blevet opsagt, men jeg turde ikke blive. Det var vigtigt for mig at finde et sted, hvor der er parkeringspladser, og at jeg ikke kom for langt væk fra min kundekreds, og samtidig skal det være handicapvenligt. Alt det har jeg fundet her på Rundhøj Allé 145, så jeg har valgt at købe lokalerne og er klar til at tage mine fire medarbejdere med hertil," siger Charlotte Baarup Aaby, der både er fodterapeut, akupunktør, ernæringsekspert og myorefleksterapeut, som betyder, at man arbejder med muskelhinderne i kroppen og de baner, der hænger sammen.

Nummer 145 og 147 på Rundhøj Allé har været sammenhængende, da Benefit havde dem, men nu er de blevet opdelt i to, hvor Charlotte Baarup Aaby altså har købt nummer 145.

Liv i området

Hun er ikke den eneste, der har valgt at rykke ind på matriklen og har planer om at skabe liv i området. Det iranske ægtepar Maryam og Amir Deldari er nemlig i fuld sving med at hamre og banke for at gøre klar til at åbne en købmandsbutik med varer fra mellemøstlige lande især Tyrkiet og Iran samt Asien. Det bliver Maryam, der kommer til at stå for butikken, som de kalder for Holme Marked.

"Det er et godt sted. Der bor rigtig mange udlændinge i området, og der mangler en købmand, som den, vi vil åbne," siger Maryam Deldari.

Inden de kan slå dørene op, skal de dog lige have de sidste tilladelser på plads med kommunen, men parret forventer, at det er klar, inden året er omme.

Både Charlotte Baarup Aaby og Maryam Deldari er ved at gøre lokalerne klar, så de kan åbne.

Både Charlotte Baarup Aaby og Maryam Deldari er ved at gøre lokalerne klar, så de kan åbne. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Selv om butikken kommer til at henvende sig meget til de udlændinge, der bor i området, har hun et håb om, at etniske danskere også finder vej til forretningen.

"Vi vil rigtig gerne vise en anden kultur, og når vi ligger her i området, ønsker vi, at de også finder vej til butikken," siger Maryam Deldari.

"Jeg har i hvert fald hørt mange sige, 'der skal vi ind og kigge, når den åbner'," supplerer Charlotte Baarup Aaby, der har mødt mange mennesker fra området, der glæder sig over, at en smadret rude og lukkede butiksvinduer snart er åbne og fyldt med liv.

Hygge udenfor

Charlotte Baarup Aaby vil gerne skabe et hyggeligt miljø foran butikken, og det gør sig også gældende for Holme Marked.

"Jeg sætter en bænk op, og så har jeg fået fat i en kæmpe trærod, som er rigtig flot. Jeg fik et bonsaitræ, da jeg åbnede min første klinik for 22 år siden, og det har fulgt med mig lige siden, så det kommer her også. Jeg vil gerne skabe et hyggeligt miljø udenfor," siger Charlotte Baarup Aaby.

Nye forretninger

  • Holme Marked bliver på 250 kvadratmeter
  • Akupunktur og fodterapeut-klinikken har 119 kvadratmeter
  • I købmandsbutikken bliver det primært dåsevarer, frugt, grønt og brød og måske på længere sigt kød
  • Amir har været revisor i Iran, mens hustruen har været skolelærer
  • Holme Marked har planer om at bringe varer ud til dårligt gående og ældre kunder nogle gange om ugen

Publiceret 28 October 2020 08:00