Jakob Søgaard Clausen, DF

Jakob Søgaard Clausen, DF Pressefoto

Debat:

Intelligent videoovervågning skal fange vanvidsbilister i Aarhus Vest

Lokalt medlem af DF mener, at der skal gøres noget mod vanvidsbilister i det vestlige Aarhus

Jakob Søgaard Clausen, 1. suppleant til Aarhus Byråd for Dansk Folkeparti

Både SF og rådmand for Teknik og Miljø, Bünyamin Simsek (V), bakker her i Lokalavisen Aarhus op om brug af videoovervågning i farlige lyskryds i Aarhus Vest.

Rådmanden byder også ind med stærekasser på Ringvejen. Det er rigtig godt - for i kampen mod vanvidsbilisterne skal alle sejl sættes ind.

FDM (Forenede Danske Motorejere) er imidlertid knap så positiv over for overvågning i lyskryds, da de ikke tror på, at det vil have den ønskede effekt. I Lokalavisen Aarhus fremføres et argument om, at det er svært at identificere føreren af bilen ud fra videoovervågningen. Men det problem løses ved at støve et gammelt Aarhus-forsøg af.

I 2001 kørte man nemlig et forsøg med fotofælder i udvalgte lyskryds i Aarhus. Her blev bilister blitzet, hvis de kørte over for rødt. Forsøget blev dengang droppet på grund af teknikken. Det er snart 20 år siden, så mon ikke teknologien i dag er klar til, at man kan genoplive forsøget?

Politiet kan ikke stå i de farlige kryds i Aarhus Vest hele tiden. Med dette tiltag vil politiet automatisk kunne sende bøder til dem, der kører over for rødt - præcis på samme måde, som det i dag foregår med stærekasserne, der måler fart.

Hvis Folketinget herudover øger straffene til vanvidsbilisterne og giver politiet bedre muligheder for at konfiskere deres biler, så kommer vi langt i kampen mod vanvidsbilisterne.

Med fotofælder på både Ringvej og i lyskryds kan de farlige bilister blive fanget og dermed fjernet fra vejene, så trafiksikkerheden og trygheden igen kan vende tilbage i det vestlige Aarhus.

Publiceret 22 October 2020 13:38