Projektleder Camilla Jin Joseph ser frem til at hjælpe udsatte voksne i Aarhus.

Projektleder Camilla Jin Joseph ser frem til at hjælpe udsatte voksne i Aarhus. Pressefoto

Gratis psykologhjælp til udsatte aarhusianere, der ikke selv har råd

Lokale kirker og Blå Kors går sammen om psykologtilbud til udsatte, der har svært ved at få hjælp

Der findes mange tilbud om gratis psykologhjælp i Aarhus, men så snart man rammer de 30 år, bliver hjælpen sværere at finde. Mange tilbud er målrettet unge under 30, og derfor erfarer mange at stå uden hjælp, når de runder deres tredje årti.

Sådan lyder det fra en gruppe kirker i Aarhus, der nu vil tilbyde gratis psykologhjælp til udsatte personer, der ikke selv har råd til at betale for psykologisk rådgivning og terapi.

"Vi glæder os så meget til at kunne tilbyde gratis terapi til borgere i Aarhus. Vi støder ofte på borgere, der enten ikke har råd til egenbetalingen hos en psykolog eller terapeut eller ikke kan finde rundt i det psykiatriske system. Det er fantastisk, at vi nu kan henvise dem til terapi med en minimal venteliste,” fortæller projektleder Camilla Jin Joseph.

Projektet udspringer af netværket Kirkernes Sociale Arbejde, som er et projekt under Blå Kors, hvor kirker samarbejder om at gøre en forskel for borgere i Aarhus. De har fået midler fra TrygFonden til at starte projektet, der hedder PsykologCare.

Projektets terapeuter består blandt andre af kandidatstuderende fra psykologi, der får mulighed for at bruge deres fag i praksis, og samtidig får vejledning og supervision fra uddannede psykologer.

Projektkoordinator på PsykologCare Lennart Kiel, der er psykolog og forskningsassistent på Aarhus BSS, er særligt begejstret for den mulighed, det giver for psykologistuderende.

”Med PsykologCare vil vi rigtig gerne skabe et tilbud til udsatte personer, der ikke selv har råd til at betale for psykologisk rådgivning og terapi. Samtidig ser vi det som en oplagt mulighed for at få skabt en arena, hvor psykologistuderende kan få mulighed for at anvende deres uddannelse i praksis. Vi ved, at der er mange psykologistuderende, som brænder for at hjælpe andre mennesker, og deres ressource og motivation vil vi gerne hjælpe dem med at få i spil,” siger Lennart Kiel.

Fra november er der mulighed for at søge om hjælp gennem PsykologCare. For at modtage hjælpen skal man være fyldt 30 år og ikke selv have mulighed for at betale et forløb hos en praktiserende psykolog. Man kan læse mere om projektet på psykolog-care.dk.

jr

Publiceret 21 October 2020 13:30