Det er blot tre år siden, at borgmesteren, Jørn Tækker (Tækker Group), Kristian Würtz (S) og Uffe Elbæk tog første spadestik til Nye. Foto: Kim Skovrup Andersen

Det er blot tre år siden, at borgmesteren, Jørn Tækker (Tækker Group), Kristian Würtz (S) og Uffe Elbæk tog første spadestik til Nye. Foto: Kim Skovrup Andersen

Stort skridt nærmere spritny skole i Nye: Skal stå klar i 2025

Kommunen har nu sendt skolebyggeriet i udbud. Den bliver med dagtilbud, boldbaner og halfaciliteter

Lokalområdet i Nye og Elev kan godt begynde at glæde sig til, at en ny, moderne folkeskole står klar. Efter planen skal den være klar i 2025, og de 251 millioner kroner, som byrådet har afsat til byggeriet får ben at gå på.

Skolen skal være bæredygtig og omfatte et dagtilbud, boldbaner og halfaciliteter. Byggeprojektet er nu sendt i udbud, oplyser kommunen i en pressemeddelelse.

"Børnetallet stiger i Nye, og derfor skal vi selvfølgelig have en lokal folkeskole, der kan være rammen om børns trivsel og læring. Men skolen i Nye bliver meget mere end det. Vi bygger skolen, så den kan blive et åbent og kraftfuldt lokalt lokomotiv for social sammenhæng og tillid," siger Børn og Unge-rådmand Thomas Medom (SF) og fortsætter:

"Bydelen Nye har fokus på bæredygtighed og fællesskab, og den grundtanke går igen i byggeriet, hvor vi byder naturen indenfor og lægger læringen ud i naturen. Bæredygtighed skal være en tydelig værdi i alle vores valg fra første spadestik til det fællesskab, byggeriet bliver ramme for."

I dag er 50 familier rykket ind i Nye, og indtil videre er der i første etape i byudviklingen planlagt 650 boliger. Byen skal på sigt rumme 15.000-17.000 indbyggere, og der vil med tiden blive behov for to nye skoler i området.

Placeringen af den første skole har Teknik og Miljø og Børn og Unge valgt i fællesskab.

"Byggeriet kommer med sin placering tæt på den eksisterende bebyggelse i Elev og den nye bebyggelse i Nye til at skabe sammenhæng mellem områderne og bliver det naturlige centrum for det fælles liv for børn, unge og voksne. Med etablering af halfaciliteter og boldbaner i sammenhæng med skolen får vi sikret, at der også er liv efter skoletid," siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø.

Ifølge udbudsmaterialet vil byggeriet ske i to etaper. I den første skal der bygges læringsfaciliteter til 0.-9. klasse i tre spor, SFO og klub, personalefaciliteter, administration, faglokaler til fire spor, en idrætshal og en kunstgræsbane samt parkering, cykelparkering, og legefaciliteter. I anden etape skal skolen udbygges til et fjerde spor, en ekstra integreret SFO og en ekstra idrætshal. Det er også først i anden etape, at en daginstitution til 12 børnegrupper skal bygges.

Områdets anden mulige skole vil først blive bygget senere, når Nye er tættere på at være udbygget.

dp

Publiceret 20 October 2020 17:22