Privatfoto.

Privatfoto.

Magasin beklager omstridt reklame-kampagne i Aarhus:

Fjerner plakaterne med det samme

Magasin har valgt at fjerne reklameplakater fra statuer i Aarhus

Af
Jonas Wrede Hansen

I weekenden blev flere aarhusianere opmærksomme på, at nogle af de historiske statuer i Aarhus havde fået en usædvanlig makeover. De var således blevet iført et stykke tøj samt havde fået påklistret et reklameskilt fra Magasin.

Kunne det virkelig passe, at Magasin brugte byens statuer som reklamesøjler? Flere påpegede på Facebook, at der kunne være tale om harmløse drengestreger. Lokalavisen Aarhus valgte derfor at undersøge sagen, og mandag formiddag oplyser Magasin til avisen, at der rigtig nok var tale om en kampagne med stormagasinet som afsender.

Lise B. Thomsen, kommerciel direktør hos Magasin, har i en mail forklaret, at Magasin havde hyret reklamebureauet Citrus Media til at stå for kampagnen.

"Vi beklager meget, at placeringen af disse plakaterne er endt på en uhensigtsmæssig måde. Vi har haft fuld tiltro til at Citrus Media, som står bag kampagnen, har haft styr på alle nødvendige tilladelser. Efter at være blevet gjort opmærksom på sagen, har vi valgt at fjerne plakaterne med det samme," skriver Lise B. Thomsen i mailen og fortsætter:

"Vi er i dialog med Citrus Media, så vi kan sikre, at lignende ikke sker fremover."

Det var blandt andre statuen i Rådhusparken i Aarhus og statuen af Peter Sabroe ved Østbanetorvet, der havde fået en kærlig behandling af det københavnske reklamebureau. Lokalavisen Aarhus har mandag morgen selv set, at tøjet og reklameskiltene er blevet fjernet fra disse statuer.

Publiceret 19 October 2020 11:35