Tidligere på året tog Thomas Medom første spadestik i Nye til en af kommunens største børneinstitutioner. Han glæder sig over, at der er flere nye institutioner på vej.

Tidligere på året tog Thomas Medom første spadestik i Nye til en af kommunens største børneinstitutioner. Han glæder sig over, at der er flere nye institutioner på vej. Arkivfoto

Kommunen retter op på mangel på dagtilbud i Malling

Aarhus Kommune bygger i den kommende tid fire nye dagtilbudsgrupper i Malling. De forventes at kunne tages i brug i 2022

Af
Kim Skovrup Andersen

Nybyggeri Der er fokus på klima og lokal pasningsgaranti, når Aarhus Kommune i den kommende tid går i gang med at bygge dagtilbudsgrupper i Malling.

Småbørnsforældre kan sikkert nikke genkendende til, at efterspørgslen på pladser i vuggestuer og børnehaver i Beder-Malling-området længe har været stor. I sådan en grad, at man har måttet køre sine børn ud af området for, at de kunne blive passet.

Men det bliver der nu rettet op på. Aarhus Kommune bygger nemlig fire nye dagtilbudsgrupper på Mallinggårdsvej, og de forventes at stå klar til brug i 2022.

Flere skal passes lokalt

"Hvis vi ikke handler nu, vokser problemet. Med de nye afdelinger kan vi hæve vores serviceniveau i forhold til forældre i Malling og sikre, at flere børn kan blive passet lokalt," siger rådmand for Børn og Unge, Thomas Medom (SF), som også glæder sig over, at der samtidigt bygges klimavenligt.

Aarhus Byråd har sat skarpt fokus på klima, og derfor bliver de fire nye afdelinger i Malling opført som bæredygtigt byggeri med fokus på miljømæssig kvalitet og påvirkning på natur, miljø, klima og ressourcer. Målet med et klimavenligt byggeri er at begrænse klimaaftrykket, hvor Aarhus Kommune har sat et mål om at blive CO2-neutral i 2030.

Situationen i Beder-Malling, hvor væksten har været større, end pladsen til vuggestue- og børnehavebørn på pasningsområdet har kunnet følge med til, er en del af en generel udvikling, hvor hele Aarhus vokser. Dermed vil børnetallet stige, og det vil det efter stor sandsynlighed gøre i de kommende ti år. Derfor er der brug for flere dagtilbudspladser, og nu kommer de første til Beder-Malling-området.

Publiceret 19 October 2020 08:33