Hver familieklub har plads til 8-9 familier, som mødes to gange om ugen i et halvt år.

Hver familieklub har plads til 8-9 familier, som mødes to gange om ugen i et halvt år. Foto: Hele Danmarks Familieklub

Hele Danmarks Familieklub kommer til Aarhus

I efteråret bliver familier i Risskov, Tilst og Viby budt velkommen i Hele Danmarks Familieklub

Af
Jesper Gundorph

familie Familieklubberne i Risskov, Tilst og Viby er snart klar til at byde velkommen til familier, som gerne vil mødes i Hele Danmarks Familieklub. Jagten på de sidste frivillige er en af de sidste hindringer, der skal overkommes, inden dørene bliver slået op.

Hele Danmarks Familieklub består allerede af 120 familieklubber over hele Danmark, som består af op til ni familier, som mødes hver anden uge, fortæller projektkoordinator Sine H. Mikkelsen.

"Hver familieklub har plads til otte-ni familier, og det tal er sat med tanke på, at man også skal have mulighed for at lære hinanden at kende, og så kører man en runde, hvor man mødes cirka 12 gange over seks måneder. Det vil sige hver anden uge. Det skal være en fast dag, så det er noget, man går til. Ligesom man går til spejder eller fodbold, så går man i familieklub som en familie."

Optaget af mangfoldighed

Hele Danmarks Familieklub henvender sig ikke til en bestemt slags familie, men er åben for alle.

"Det kan være dem, der er udfordret i deres hverdag af økonomiske årsager, eller deres børn er syge, forældrene er syge, eller man mangler overskud på en eller anden måde. Så er der dem, der har lyst til at have noget mere kvalitet og nærvær ind i hverdagen, eller dem der måske ønsker at vise deres børn, at man kan være familie på mange måder," forklarer Sine H. Mikkelsen.

Når man formår at skabe familieklubber med en god blanding af familier i forskellige situationer, giver det ifølge Sine H. Mikkelsen en god mulighed for at spejle sig i hinanden, hvor man kan få inputs til familielivet.

Take-away-familieklub

Familieklubberne i Tilst og Viby skulle egentlig være begyndt tidligere på året, men blev vanskeliggjort af coronavirussen.

I stedet fik de tilmeldte familier leveret måltider og aktiviteter hjem, hvorefter de så kunne dele deres oplevelse i et online-fællesskab på Facebook.

Nu er det så snart tid til, at de kan begynde med fysiske møder, mens Risskov ligeledes også kommer i gang i løbet af efteråret.

Brug for frivillige

Familieklubberne er bygget op omkring frivillige, som kommer fra lokalområderne, hvor familierne er fra. Der mangler dog stadigvæk flere frivillige.

De frivillige bruger hver 14. dag cirka tre timer på at købe ind, planlægge madlavning og forberede aktiviteter. At man kan finde frivillige i lokalområder, er en kæmpe fordel, fortæller Sine H. Mikkelsen.

"Alle steder er vi optaget af det her lokale samarbejde. Det giver god mening, at der er nogen, der kender lokalsamfundet, og kender området."

Hele Danmarks Familieklub er et nationalt projekt sat i værk af KFUM's Social Arbejde i samarbejde med FDF (Frivllige Drenge- og Pige-Forbund) og KFUM-spejderne.

Om Hele Danmarks Familieklub

  • Interesserede familier og frivillige kan læse mere og melde sig til på www.heledanmarksfamilieklub.dk.
  • Hele Danmarks Familieklub er et nationalt projekt sat i værk af KFUM's Social Arbejde i samarbejde med FDF (Frivllige Drenge- og Pige-Forbund) og KFUM-spejderne.
  • Den A.P. Møllerske Støttefond finansierer hovedparten af projektet.

Publiceret 19 October 2020 06:00