Arkivfoto.

Arkivfoto.

Havde 25 millioner kroner i kassen for tre år siden: Sådan forsvandt pengene

The Voice Of Pets i Tranbjerg er truet af konkurs og beder Aarhus Kommune og offentligheden om hjælp. For få år siden så økonomien ellers glimrende ud

Knap en million kroner har The Voice of Pets indsamlet, siden det aarhusianske dyreinternat tilbage i september måned kom med den dystre melding, at det var konkurstruet, hvis det ikke fik en ordentlig økonomisk indsprøjtning af Aarhus Kommune.

"Inden jul er kassen tom," lød det indledningsvis fra Jesper Søderberg, direktør hos The Voice of Pets, i pressemeddelelsen, der nærmest var en stor bøn til borgmester Jacob Bundsgaard (S) om at støtte stedet økonomisk.

Men hvordan er det gået så galt? Selv forklarer dyreinternatet, der tidligere gik under navnet Dansk Dyreværn Århus, at det på ingen måde er en 'overskudsforretning' at drive et internat, og at det ikke i lige så høj grad som tidligere modtager arv fra gavmilde danskere.

Men for tre år siden havde foreningen, der er en sammenslutning af Dansk Dyreværn Århus og Trinitas, 25 millioner kroner stående på kontoen, skriver TV2 Østjylland, der har taget et kig i foreningens seneste regnskaber. De penge er dog væk nu, og det er primært sket ved byggeriet af et nyt internat, som stod klar i december 2018 og kostede 14 millioner kroner. Derudover er udgifterne hos dyreinternatet steget med 1,6 millioner kroner i forhold til 2017.

Og så er der det med navnet. Før hed det Dansk Dyreværn Århus. Nu hedder det The Voice of Pets. Ifølge TV2 Østjylland har det nye brand samt stedets nye hjemmeside kostet over 800.000 kroner.

"Den hjemmeside, vi havde, var ældgammel. Vores kolleger i branchen kan samle penge ind via deres hjemmeside, det har vi ikke kunnet," forklarer direktør Jesper Søderberg til TV2 Østjylland, hvor han også får spørgsmålet, om det er rimeligt at bede kommunen om hjælp, når man for få år siden havde 25,5 millioner kroner på kontoen.

"Jamen, det er det jo, for de penge, der er brugt til byggeriet, var penge, man havde, og hvis vi ikke havde bygget, kunne vi ikke hjælpe dyrene," lyder hans svar til TV2 Østjylland.

jwh

Publiceret 19 October 2020 07:12