Kødstadens Burger Joints bacon cheeseburger blev kåret som Danmarks Bedste Burger 2020.

Kødstadens Burger Joints bacon cheeseburger blev kåret som Danmarks Bedste Burger 2020. Foto: Jesper Gundorph

På Trøjborg laver de Danmarks bedste burger:

Idéen kom på en bytur

Da Danmarks Bedste Burger 2020 skulle kåres, endte prisen hos Kødstadens Burger Joint på Trøjborg

Af
Jesper Gundorph

Burger Det er mandag morgen klokken 8, da jeg går ind i Kødstadens Burger Joint. Der er tre timer til at spisestedet åbner, og igennem butiksvinduet kan jeg se, at den ene af de to direktører hos burgerbaren allerede er i gang med at gøre klar til åbning.

Det er Steffen Distler, som sammen med Jeppe Glatved, den anden af de to direktører, åbnede Kødstadens Burger Joint i 2017. Sammen har de haft stedet i Otte Ruds Gade 47 på Trøjborg siden 2013. Dengang var det Slagter Henriksen, der befandt sig i lokalerne, som ligger på hjørnet af Otte Ruds Gade og Ivar Huitfeldts Gade.

Steffen Distler og Jeppe Glatved, der begge er fra Aarhus, overtog lokalerne blot tre måneder efter, de var blevet udlært som slagtere. Initiativet kom efter en bytur, fortæller Steffen Distler.

"Dengang jeg mødte ham første gang, tænkte jeg, at hvis jeg nogensinde skulle gøre noget, så skulle det være med ham. Og så faldt jeg over denne her butik. Så mødte jeg tilfældigvis Jeppe på en shawarmabar efter en bytur, hvor jeg sagde til ham 'Jeppe, jeg har fundet et lokale, vi skal åbne en slagterbutik,' og han sagde bare 'fedt, det gør vi,' inden vi aftalte, at jeg skulle ringe til ham mandagen efter."

Forbereder alt selv

Det blev mandag, og Steffen Distler ringede til Jeppe Glatved, inden de sammen tog til Trøjborg for at kigge på butikken. En uge efter var de butiksejere.

"Vi havde været svende i tre måneder, da vi købte butikken, så det var at springe direkte ud i det," fortæller Steffen Distler, om købet af slagterbutikken, som er gået hen og blevet en stor succes.

Efter fire år med med slagterbutikken Kødstaden skiftede makkerparret koncept, og de gik fra slagterbutik til burgerbar. Med sig tog de slagterlærlingen Christian Konge Honoré, som købte sig ind og blev medejer.

De tre slagtere er nu fast inventar i køkkenet, hvor de hver dag hakker kødet, snitter grøntsagerne og sikrer, at den høje kvalitet bliver opretholdt.

Danmarks bedste burger

Alt i burgeren skal være friskt, fortæller Steffen Distler. Kødet bliver hakket hver dag, og grøntsagerne bliver købt ind selv for at sikre, at kvaliteten lever op til resten af burgeren.

"Vi er selv ude at handle hver eneste dag. Det kan godt være, at vi bruger en til halvanden time ekstra på det om dagen, men det er en kæmpe fordel for os, at vi selv kan vælge, hvad vi vil have, og at vi kan opretholde den høje kvalitet, vi gerne vil have med vores produkt," fastslår Steffen Distler.

Den høje kvalitet blev anerkendt i slutningen af september, den ene af de tre forskellige burgere, som Kødstadens Burger Joint tilbyder, en bacon cheeseburger, blev kåret som Danmarks bedste burger.

Publiceret 18 October 2020 12:15