Tvillingesøstrene Julie og Emma Janerka har åbnet en skønhedsklinik på Nordre Strandvej i Risskov.

Tvillingesøstrene Julie og Emma Janerka har åbnet en skønhedsklinik på Nordre Strandvej i Risskov. Foto: Jesper Gundorph

Ungt tvillingepar står bag populær skønhedsklinik

Emma og Julie Janerka har oplevet stor succes, siden de åbnede Natursmuk 1. oktober i Risskov. Der har siden åbningen været fuldt booket hver dag

Af
Jesper Gundorph

Butiksåbning Hvad der startede som en barselshobby har på under halvandet år ført til fuldtidsjob i egen butik for de 22-årige tvillinger Emma og Julie Janerka. De åbnede 1. oktober skønhedsklinikken Natursmuk på Nordre Strandvej i Risskov.

Der har været fuld fart i skønhedsklinikken de første to uger, og det tegner ikke til at blive roligere i den nærmeste fremtid, fortæller Emma Janerka.

"Der har været fuldt booket op i de første to uger, og de næste to uger er også booket fuldstændigt op. Vi kan også se, at der er nogen, der har booket tid i slutningen af december og januar for at være sikre på at have tid, hvis de skal et eller andet. Så det er virkelig gået stærkt," siger hun.

Barselshobby

Natursmuk startede i Emma Janerkas lejlighed i 2019 som en barselshobby, mens hun ventede sig. De to tvillingesøstre brugte stuen til lagerplads og til at pakke produkter, de solgte i deres webshop.

"Det blev faktisk hurtigt for småt, fordi det var meget populært. Så fik vi så lov til at få et lille kælderlokale ude, hvor min kæreste har kontor, hvor vi så havde et lille lager," fortæller Emma Janerka.

Der gik ikke længe, før kælderlokalet også blev for småt. 1. oktober åbnede de så Natursmuk som en skønhedsklinik, hvor de både har klinikken og et lager til deres onlinebutik.

7 års erfaring

På trods af deres unge alder har tvillingerne allerede flere års erfaring, da de begge har arbejdet i skønhedssaloner, siden de var henholdsvis 15 og 18 år. Åbningen af den fysiske skønhedsklinik er til stor glæde hos Julie Janerka, som har savnet den fysiske kontakt til kunderne, mens fokus har været på onlinesalget, siden Natursmuks tilblivelse.

"Vi har begge to arbejdet i andre skønhedssaloner i Aarhus, så vi har altid kunnet lide hudpleje og skønhedsprodukter. Det har vi altid gået meget op i, så det har været dejligt, at vi endelig kan hjælpe og vejlede kunderne igen og give dem et godt resultat. Det har været virkelig rart, og vi har fået en virkelig god start."

Emma Janerka har en uddannelse som lægeeksamineret kosmetolog, mens Julie Janerka er uddannet negletekniker.

Gang i sociale medier

Den store succesoplevelse fra starten, mener Emma Janerka, kan skyldes deres arbejde på de sociale medier. Her har de med næsten 13.000 følgere på Instagram en kundebase, som har vist interesse siden åbningen.

"Vi har også nogle bloggere, der laver opslag, når de har fået behandlinger hos os, så jeg tror også, der er mange, der ser det derigennem," siger Emma Janerka.

Dog oplever Emma og Julie Janerka også, at lokale kigger forbi for at høre om, hvad der foregår hos Natursmuk.

Drømmer om eget brand

Trods en nyåbnet butik og kun halvandet år på bagen, har tvillingerne allerede en idé, om hvor de vil hen med deres skønhedsfirma.

"Vores drøm lige nu, er at det her bliver en succes, og at vi på sigt kan få nogle ansatte. Og så har vi også tænkt, at vi på et tidspunkt også gerne vil udvikle vores eget hudplejebrand, hvor vi helt selv kan vælge, hvad produkterne skal indeholde," afslutter Emma Janerka.

Publiceret 18 October 2020 12:20