Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Corona-udbrud på aarhusiansk højskole:

Flere elever er smittet

Covid-19 er igen kommet ind på Idrætshøjskolen Aarhus, hvor alle elever de udenlandske er

Af
Jonas Wrede Hansen

12 elever på Idrætshøjskolen Aarhus er indtil videre blevet testet positive for covid-19, efter at en elev tirsdag aften blev konstateret smittet med coronavirus på højskolen, der ligger i Risskov.

Det oplyser Idrætshøjskolen Aarhus selv i en pressemeddelelse.

I alt er 140 elever blevet sendt hjem til deres familier. Det er kun elever med adresse i udlandet, som er tilbage på skolen, hvor de er i isolation.

Det forventes dog, at højskolen kan åbne op igen i uge 43.

"Vi tog med det samme kontakt til Styrelsen for Patientsikkerhed for at reagere helt efter bogen, samtidig med at vi har reageret så hurtigt, som vi overhovedet har kunnet, så smitten ikke er løbet løbsk her på skolen. På den måde har vi kunnet minimere smitteudbruddet så meget som muligt, og vi regner derfor med at have de ikke-smittede elever tilbage igen i løbet af tirsdag aften," forklarer forstander Henrik Løvschall i pressemeddelelsen.

Ikke første gang

Siden elevernes første dag tilbage i august er de løbende blevet testet og har været isoleret, hvis de har oplevet symptomer på coronavirus. En strategi, der ifølge pressemeddelelsen fra højskolen har virket efter hensigten, da halvdelen af opholdet nu er gået, uden nogen elever har været konstateret smittet.

"Selvom vores elever har gjort alt for at passe på hinanden, så er problemet, at de smittede ikke altid har kunnet mærke nogle symptomer. Den første smittede blev konstateret, fordi nogle elever pludselig ikke kunne smage og lugte maden så godt, som de plejer. Og når det har været eneste symptomer hos nogen, har vi været udfordret," siger Henrik Løvschall i pressemeddelelsen.

Alle elever bliver nu testet lørdag og mandag, hvilket er fjerede- og femte-dagen, hvorefter de med to negative testsvar her, vil kunne vende tilbage til skolen. De ansatte på skolen vil ligeledes lade sig teste.

Tilbage i marts måned blev højskolen i Risskov også ramt af covid-19, da en medarbejder blev testet positiv for covid-19. Herefter blev eleverne sendt i karantæne. Det viste sig senere, at det ikke kun var medarbejderen, der var smittet med covid-19. Det samme var en elev, oplyste forstanderen dengang til Lokalavisen Aarhus.

Publiceret 16 October 2020 17:03