Det Grønlandske hus og den nye tilbygning.

Det Grønlandske hus og den nye tilbygning. Foto fra Det Grønlandske hus Aarhus' facebookside.

Umådeligt glade: Kronprins Frederik kommer til indvielse i Aarhus

Kronprinsen indvier ny kultursal og tilbygning i Det Grønlandske Hus i Aarhus

Kronprins Frederik kommer til Aarhus for at indvie en ny kultursal og tilbygning i Det Grønlandske Hus i Aarhus på Dalgas Avenue.

Salen har været længe undervejs, men står nu klar til at rumme en lang række kulturelle aktiviteter fra foredrag, forestillinger og musik til udstillinger og skoletjeneste. Bygningen er tegnet af Aarhus-arkitekten Uffe Breinholt fra Rubow arkitekter, og den skal i sin grundform referere til et grønlandsk hus, der står på fjeldet uden at falde helt udenfor de andre bygninger i nabolaget. Indgangspartiet signalerer åbenhed og varme, oplyser Det Grønlandske Hus i Aarhus i en pressemeddelse.

"Vi er umådeligt glade for, at kronprinsen deltager. Kronprinsen har som bekendt en særlig indsigt i og kærlighed til Grønland. Kronprinsen er meget vellidt og agtet blandt grønlandske borgere, og hans deltagelse vil gøre indvielsen til en fantastisk begivenhed og bidrage til at styrke fællesskabet mellem Grønland og Danmark," siger Tanja Nielsen, direktør for Det Grønlandske Hus i Aarhus.

"Med kultursalen får Det Grønlandske Hus i Aarhus en ny ramme at operere i, så grønlandske og danske borgere i hele regionen for alvor kan mødes, finde og styrke fællesskabet. Vores medarbejdere har fået bedre fysiske rammer til kontorer, møderum og samtalerum. Vi har fået en større og mere indbydende butik med grønlandske fødevarer og gaveartikler. Til fællesspisninger og arrangementer er køkkenet også blevet udbygget og moderniseret. Med de nye faciliteter kan vi stolt og værdigt invitere vores borgere, samarbejdspartnere og interessenter ind," siger direktøren.

Indvielsen af den nye tilbygning finder sted 28. oktober ved et lukket arrangement. Det grønlandske kor Aningaaq og sangeren og musikeren Ulf Fleischer underholder, og der vil være taler af borgmester Jacob Bundsgaard, arkitekt Uffe Breinholt og Kjeld Mørch Stigsen, der er bestyrelsesformand for Det Grønlandske Hus i Aarhus.

A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal har doneret midler til den nye kultursal.

jr

Publiceret 16 October 2020 10:15