Pressefoto

Pressefoto

Præsteklumme: Det er aldrig for sent

Af
Lisbeth Lindegaard

sognepræst Frederikskirken

præsteklumme Det er aldrig for sent, siger vi nogle gange, når vi glemmer eller mislykkes med noget. Du får et forsøg mere, trøster vi, og tilføjer måske: hvor der er håb, er der vej. Og måske vi så får indhentet det forsømte og det, der ikke lykkedes i første "hug", og med det erfarer, at det er aldrig for sent. Der findes dog også sammenhænge, hvor vi erfarer det modsatte, når muligheder forpasses og den ene chance bliver spildt. Men alligevel skal vi også der holde fast i, at det aldrig er for sent. For selvom tingene falder anderledes ud end ønsket eller planlagt, så kan livet gå nye steder hen, og nye veje og muligheder vise sig. Man kan for eksempel opleve, at det, man aldrig troede, ville være interessant eller relevant for én, pludselig er det. Så også på den måde er det aldrig for sent.

Det ligger i kristendommens dna, at der altid er håb, og at det aldrig er for sent. Det handler mange af beretningerne i Det nye Testamente om, ligesom Jesu egen historie viser, at der altid er håb, vej og mulighed. Selv når man troede, at det endegyldige punktum var sat.

Det er heller aldrig for sent at blive en del af den sammenhæng, hvor den sandhed er bærende: det er aldrig for sent at blive døbt! Med dåben bliver man del af et kristent fællesskab, hvor forankringen er, at livet leves ud fra tro, håb og kærlighed.

Man kan altid bestille dåb i sin lokale kirke. Men der kan være grunde til, at nogen ikke bruger den mulighed. Bevidste overvejelse og valg naturligvis, som at man vil lade sit barn selv tage stilling. Men der kan også være andre vilkår eller livssituationer, der gør, at dåben ikke bliver til noget. Det kan være sygdom eller andre vanskelige omstændigheder. Det kan være en oplevelse af, at tærsklen til kirken er for høj. Eller det kan være en manglende lyst til at skulle være midtpunkt og en del af al den "hype", man tror, følger med. Et stort "publikum", eller en stor dåbsfest for eksempel.

Derfor tilbydes der nu DropInDåb! Her kan man komme ind fra gaden og blive døbt. Det er nemt, uformelt og højtideligt på en gang. Man kan komme alene eller sammen med nogen. Og man kan komme uanset alder. For det er aldrig for sent at blive døbt.

Næste DropInDåb er i Ravnsbjergkirken fredag 6.november klokken 16-17.30.

Publiceret 16 October 2020 06:00