Foto:

Foto: Adobe Stock

Her er Aarhus' nye domprovst

Gerda Neergaard Jessen bliver 1. november indsat som ny domprovst i Aarhus Stift

Det bliver Gerda Neergaard Jessen, som overtager embedet efter tidligere domprovst Poul Henning Bartholin, der tilbage i maj måned fortalte, at han ville gå på pension.

Det oplyser Aarhus Stift på sin Facebook-side.

Gerda Neergaard Jessen har tidligere været præst i Aarhus Stift, men hun har de seneste år arbejdet som præst i Nibe-Vokslev Sogn og som provst i Aalborg Vestre Provsti.

(Artiklen fortsætter under Facebook-opslaget)

 

⛪ Ny domprovst i Aarhus ⛪Gerda Neergaard Jessen bliver d. 1. november 2020 indsat som domprovst i Aarhus Stift.Gerda...

Slået op af Folkekirken i AarhusFredag den 16. oktober 2020

”Jeg har kendt Gerda som en dygtig og respekteret præst i Aarhus Stift. Nu vender hun tilbage med provsteerfaring. Hun er kommet hjem. Jeg glæder mig meget og har masser af gode forventninger til vores samarbejde,” lyder det fra biskop Henrik Wigh-Poulsen i en udtalelse på Aarhus Stifts hjemmeside.

Poul Henning Bartholin var domprovst i Aarhus fra 2007 til 2020, hvor han opnåede en stor betydning for Aarhus Stift ved at skabe brede samarbejdsrelationer mellem kirken og andre af byens organisationer. Blandt andet var han idemand bag etableringen af badehusene på Aarhus Ø.

"Han har udbygget netværk og forstår vigtigheden af at få skabt alternative mødesteder i byen, der vokser op og ud, og alt dette har han gennemført med mod, integritet og ikke mindst hårdt arbejde," sagde biskop Henrik Wigh-Poulsen tilbage i maj, da Poul Henning Bartholin annoncerede sin fratrædelse.

Efter Poul Henning Bartholins fratrædelse 31. juli har Esben Andersen været konstitueret domprovst, men fra 1. november er det altså Gerda Neergaard Jessen, der har titlen som domprovst i Aarhus.

jwh

Publiceret 16 October 2020 14:54