30-årige Jonas Balmer er ny driftsdirektør i den fremadstormende aarhusianske webshop Kaffekapslen.dk.

30-årige Jonas Balmer er ny driftsdirektør i den fremadstormende aarhusianske webshop Kaffekapslen.dk. Pressefoto

Eksplosiv vækst: Kaffekapslen går efter milliarden og ansætter ny direktør

Jonas Balmer træder ind i ledelsen sammen med sin bror Anders

Kaffekapslen.dk, der holder til i Viby, udvider ledelsen og går efter at runde en omsætning på en milliard kroner i 2022.

Ledelsen i den aarhusianske webshop er blevet udvidet med en ny COO (driftsdirektør), som blev ansat 1. august i år. Han hedder Jonas Balmer og er bror til Kaffekapslens direktør og medejer Anders Balmer.

"Vi har vækstet voldsomt i de seneste fem år, hvor virksomhedens omsætning er tidoblet. Det har derfor været naturligt for os at udvide ledergruppen, og derfor oprettede vi stillingen som COO. Vi er nået til et sted, hvor vi har brug for en overordnet ansvarlig for hele vores drift lige fra indkøb, pakning og levering,” fortæller Anders Balmer i en pressemeddelelse fra Kaffekapslen.

Hans bror, 30-årige Jonas Balmer, er uddannet cand.merc. fra CBS og har gjort karriere hos Deloitte og Danske Bank og kommer fra en chefstilling i Danske Bank.

”Jeg havde lyst til at blive en del af en virksomheds dagligdag og ikke kun træde ind som konsulent og løse en specifik opgave i kundens virksomhed. Kaffekapslen er en interessant virksomhed, som qua sin vækst og pæne omsætningstal har en størrelse og et set-up, hvor jeg kan være med til at bidrage med mine ideer og løsninger, og vi kan føre dem ud i livet stort set samme dag til forskel fra de helt store firmaer. Jeg kommer til at kigge ind i alle dele af driften og skal forsøge at professionalisere og præcisere vores nuværende arbejdsprocesser lige fra indkøb, til pakning af ordrer og levering. Det er vigtigt for Kaffekapslen, at vi bliver procesorienterede og mindre personafhængige, end vi har været hidtil,” siger Jonas Balmer.

Han hentyder til, at stifter og udviklingsdirektør Morten Ravn indtil nu har haft mange forskellige funktioner hos Kaffekapslen, som nu skal fordeles ud til den nye ledergruppe.

Morten Ravn stiftede Kaffekapslen.dk i 2011 helt fra grunden og brugte lejede opbevaringsrum hos Boxit som lager i de første år. Succesen krævede dog hurtigt større lokaler, og Kaffekapslen har i dag 3.000 kvadratmeter lager og kontor på Michael Drewsens Vej i Viby.

”Det har været en fantastisk rejse, jeg og Kaffekapslen har været på. Men for at virksomheden kan udvikle sig yderligere og nå vores delmål, som er en omsætning på 1 milliard kroner i 2022, er vi nødt til at få flere med ombord, og de skal have hver deres kvalifikationer, som passer ind i Kaffekapslens nuværende og fremtidige set-up. Med Anders og Jonas Balmer har vi fået to unge og meget dygtige direktører ind med hver deres specialer. Det har været vigtig for mig at finde nogle kolleger, som har stor forretningsmæssig forståelse, en professionel tilgang til tingene og en stærk økonomisk indsigt, og det har jeg fundet med Balmer-brødrene,” siger Morten Ravn.

Morten Ravn fortsætter som direktør for forretningsudvikling hos Kaffekapslen og får dermed mulighed for at fokusere 100 procent på de opgaver, han synes er mest interessante, nemlig udviklingen af Kaffekapslens sortiment og lignende.

Kaffekapslen har 70 medarbejdere, og virksomheden pakker og sender hver dag kaffe til 2.000 - 4.000 kunder til otte europæiske lande inklusive Danmark.

”Perspektiverne for Kaffekapslen er store og ligger lige for fødderne af os. Vi er i dag repræsenteret i otte lande og kan udvide antallet af lande forholdsvis nemt, da vi har et plug-and-play set up, der kan rulles ud i de lande, som vi finder interessante. Så der er ingen tegn på, at den eksplosive vækstrejse, Kaffekapslen har været på, er ved at slutte, tværtimod,” siger Jonas Balmer.

Publiceret 16 October 2020 13:00