Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Flere plejehjem i Aarhus ramt af covid-19

Styrelsen for Patientsikkerhed har i dag indført besøgsrestriktioner for alle plejehjem i Aarhus Kommune

Alle besøg på aarhusianske plejehjem skal fremover foregå udendørs, hvilket derfor skal aftales med plejehjemmet. Det er konsekvensen af, at flere plejehjem i kommunen i den seneste uges tid har haft smittede beboere, samtidig med at smitten i Aarhus-området fortsat er udbredt, oplyser Sundhed og Omsorg hos Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Styrelsen for Patientsikkerhed har derfor indført besøgsrestriktioner, der er gældende for alle plejehjem i Aarhus Kommune.

I visse kritiske situationer, som eksempelvis kan være, hvis en beboer er døende, kan besøget dog foregå indendørs. Desuden må den allernærmeste pårørende til en beboer efter aftale med plejehjemmet aflægge besøg indendørs i beboerens lejlighed.

Styrelsen for Patientsikkerhed skriver, der er lagt vægt på ”at der i Aarhus Kommune pr. d.d. er 66 smittede borgere pr. 100.000 indbyggere, at der er spredt smitte i en stor del af kommunen, at der er forekomst af smitte i alle aldersgrupper og at der har været en relativ høj incidens siden midt i september.”

Anbefaler ekstra opkald

Ud over de generelle besøgsrestriktioner, var der i forvejen udstedt særlige besøgsforbud på grund af smitte på følgende fire plejehjem: DemensCentrum Aarhus (afdeling 4), Hasle Plejehjem (2. sal), Bøgeskovhus (nr. 55 og 57) og Plejehjemmet Lotus.

"Det er selvfølgelig ærgerligt, at der igen kommer besøgsrestriktioner, men vi må konstatere, at der er enkelte beboere på flere plejehjem, der er blevet smittet, og kombineret med smitteniveauet i Aarhus-området, har det fået myndighederne til at udstede besøgsforbud," siger kontorchef Jens Lassen, Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, i pressemeddelelsen og fortsætter:

"Det kan være svært for både beboerne og deres familie og venner, at der igen kommer begrænsninger på besøgene, men det er selvfølgelig vigtigt for at begrænse smitten. I den situation anbefaler vi et ekstra telefonopkald eller en video-samtale. Det vækker altid glæde."

Alle kommunens plejehjem er blevet udstyret med ekstra tablets, så man kan hjælpe beboerne med video-samtaler.

Det er Styrelsen for Patientsikkerhed, der afgør om der skal indføres besøgsforbud på danske plejehjem. Styrelsen vil senest 29. oktober vurdere, om besøgsforbuddet skal fortsætte, fremgår det af pressemeddelelsen.

jwh

Publiceret 15 October 2020 16:39