Pressefoto

Pressefoto

Aarhusianere opfinder ny sutteflaske:

Kan redde nattesøvnen

Tre kvinder fra Aarhus har netop modtaget Dineros Iværksætterlegat på 10.000 kroner for deres opfindelse af en innovativ sutteflaske til modermælkserstatning

En del nybagte forældre kommer i nær fremtid meget vel til at sende en stor tak af sted mod Janni Wolff, Sofie Krogh og Josefine Frandsen. De tre aarhusianske kvinder har nemlig opfundet en helt særlig sutteflaske til modermælkserstatning, og det har de netop modtaget Dineros Iværksætterlegat på 10.000 kroner for.

Det oplyser Dinero Regnskab, der står bag legatet, i en pressemeddelelse.

Den helt særlige sutteflaske, som de tre aarhusianere har udviklet, kan især hjælpe forældre med at få en bedre nattesøvn, og det er vist noget, som nybagte forældre i den grad er i underskud af.

”I Danmark har vi en anderledes ammekultur end i andre europæiske lande. Vi vil gerne amme, der er mange følelser forbundet med det, når det ikke lykkes – for ikke at tale om søvnunderskuddet, når man så skal op og blande eller varme erstatning,” forklarer Janni Wolff, der er en af de aarhusianske kvinder bag den innovative sutteflaske, i pressemeddelelsen.

(Artiklen fortsætter under billedet)

De tre aarhusianske kvinder, der står bag den nye sutteflaske. Fra venstre: Josefine Frandsen, Janni Wolff og Sofie Krogh

De tre aarhusianske kvinder, der står bag den nye sutteflaske. Fra venstre: Josefine Frandsen, Janni Wolff og Sofie Krogh Pressefoto

Selv havde hun en termoflaske med varmt vand stående ved siden af sin seng til at blande modermælkserstatning, da hun for fem år siden blev mor. Det var bøvlet, og hun er ikke alene. Netop derfor begyndte de tre iværksættere at skabe Prepbottle. Det er en sutteflaske med to kamre og varmelegeme til modermælkserstatning, som gør det muligt for nybagte forældre med et twist og et ryst at have flasken klar til deres baby på ti sekunder – uden at stå op.

Har stort potentiale

Produktet er nyt og nyttig, og så har det potentiale til at hjælpe en god portion nybagte forældre, lyder det fra Dinero, og derfor modtager de tre kvinder årets iværksætterlegat.

”Vi uddeler Dineros Iværksætterlegat for at sætte fokus på dem, der knokler røven ud af bukserne for at puste liv i deres gode idé – nemlig landets mange iværksættere. Josefine, Janni og Sofie modtager legatet, fordi de med udgangspunkt i en klassisk problemstilling har nytænkt et lige så klassisk produkt på en måde, der i dén grad har potentiale til at gøre en forskel,” siger Martin Thorborg, medstifter og CEO i Dinero, i pressemeddelelsen.

Modtagerne af legatet er naturligvis også meget glade for pengene, der giver nye muligheder.

”Vi er så taknemmelige – legatet gør virkelig en kæmpe forskel, både økonomisk, men også i forhold til motivation. Der er mange ofre ved at være selvstændig, og man ved jo ikke, hvad der sker. Så at få et skulderklap betyder meget,” lyder det fra Janni Wolff i pressemeddelelsen.

Den nyudviklede sutteflaske er endnu ikke i produktion, da den skal have en såkaldt CE-godkendelse i hus, fordi det involverer teknik. Derfor forventes flasken først at være på markedet til foråret 2021.

jwh

Fakta

Om modtagerne af Dineros Iværksætterlegat 2020:

• Hvem: Janni Wolff, Sofie Krogh og Josefine Frandsen fra Proparent

• Hvad: Produktet Prepbottle – en sutteflaske til modermælkserstatning

• Hvornår: Startet i 2018 som studieprojekt, satser på at lancere til foråret 2021.

• Dinero-legatet skal bruges på: En såkaldt CE-godkendelse

• Barsler også med: En række andre produkter, der skal gøre klassiske babyprodukter mindre og lettere.

Om Dineros Iværksætterlegat:

• Henvendt til iværksættere, hvis virksomhed er startet indenfor de sidste to år

• Tildeles for 2. år i træk og indebærer 10.000 kroner

• Søges via Dineros hjemmeside – næste ansøgningsfrist er 1. oktober 2021

Publiceret 14 October 2020 16:35