Thor er en af mange hunde i nød, dyreinternatet i Tranbjerg har hjulpet. Her ses han på internatet, inden han fik sit drømmehjem.

Thor er en af mange hunde i nød, dyreinternatet i Tranbjerg har hjulpet. Her ses han på internatet, inden han fik sit drømmehjem. Pressefoto

Tæt på konkurs: Hundemarch gennem Aarhus for bevarelse af dyreinternatet

The Voice of Pets kæmper for sin overlevelse og opfordrer aarhusianerne til at deltage i en hundemarch i Aarhus midtby søndag 18. oktober

Dyreinternatet i Aarhus, The Voice of Pets, er ifølge eget udsagn tæt på konkurs og har akut brug for økonomisk støtte for at overleve. The Voice of Pets har derfor arrangeret en hundemarch gennem byen, hvor deltagerne kan vise deres opbakning til, at Danmarks næststørste by skal have et dyreinternat, og at kommunen skal hjælpe internatet.

"Vi har hårdt brug for al den økonomiske støtte, vi kan få. Vi er dybt taknemmelig for den store opbakning, vi hidtil har fået. I løbet af den første måned har vi indsamlet lige omkring 900.000 kroner. Det er vi meget taknemmelige for og håber at flere vil hjælpe os - både private og virksomheder. Der er stadig et stykke vej til de 1,5 millioner kroner, som vi skal bruge for at overleve resten af året," fortæller dyreinternatets direktør Jesper Søderberg i en pressemeddelelse.

Marchen finder sted søndag 18. oktober. Den begynder i Mølleparken og bevæger sig hen ad Åboulevarden, op ad strøget og slutter på Rådhuspladsen.

"Internatet løser en række samfundsvigtige opgaver, derfor har vi bedt kommunen om hjælp. Vi er i dialog med kommunen, men kommunen har endnu ikke svaret, om den vil hjælpe os, og derfor synes vi, det er helt oplagt at slutte marchen på Rådhuspladsen," forklarer Jesper Søderberg.

Med hundemarchen sætter internatet fokus på arbejdet med nødstedte hunde. De seneste to år har The Voice of Pets modtaget henholdsvis 178 og 107 hunde. Nogle af hundene var løbet hjemmefra og blev hentet af ejer igen. Andre hunde kom til internatet, fordi ejeren for eksempel skulle skilles og flyttede i en bolig, hvor man ikke må have hund, eller ejeren blev indlagt eller døde.

"I september fik vi en smuk hund ind på internatet, som havde mistet sin ejer i en trafikulykke. Hunden, der hedder Thor, havde ikke haft det nemt, for han havde allerede som hvalp været meget skræmt. Med tabet af sin ejer var hans situation uholdbar, men heldigvis har vi fundet et fantastisk hjem til ham på landet, hvor han stortrives. Thor er en af de mange skæbner, vi hjælper. Det er forfærdeligt at tænke på, hvad der vil ske med sådanne hunde, hvis dyreinternatet må lukke," siger Jesper Søderberg.

Af corona-hensyn må der kun deltage 100 mennesker i hundemarchen, men man kan også hjælpe ved at donere via foreningens hjemmeside.

Fakta

• Hundemarchen begynder i Mølleparken i Aarhus søndag 18. oktober 2020 kl. 13.30 og slutter kl. 15.30. Det koster 100 kr. pr. deltager at være med. Pengene går til dyrene på internatet. Ruten går fra Mølleparken via Åboulevarden, op ad strøget og ender på Rådhuspladsen. Tilmelding og flere oplysninger om eventen sker på Facebook.

• Goodiebags og præmier i forbindelse med hundemarchen er sponseret af Essential Foods og Orbiloc.

• The Voice of Pets hjælper hvert år omkring 1.000 kæledyr til nye hjem. Heraf udgør hunde cirka 20 procent.

• The Voice of Pets/Dansk Dyreværn Århus har eksisteret siden 1948. I omkring 70 år har foreningen drevet dyreinternatet i Tranbjerg syd for Aarhus. For nogle også kendt som dyrene i Tingskoven.

• The Voice of Pets repræsenterer sammenlægningen af de to foreninger, Dansk Dyreværn Århus og Trinitas.

Publiceret 14 October 2020 07:57