Jakob Schrøder er ny landsformand for den socialdemokratiske studenterforening Frit Forum.

Jakob Schrøder er ny landsformand for den socialdemokratiske studenterforening Frit Forum. Privatfoto

Covid-19:

Ny formand kommer med opsang til studerende

Jakob Schrøder er valgt som formand for Frit Forum

25-årige Jakob Schrøder, der kommer fra Djursland og har læst statskundskab i Aarhus, er blevet valgt som landsformand for den socialdemokratiske studenterforening Frit Forum. Han går dermed i fodsporet på kendte politikere som Mogens Lykketoft, Erhard Jacobsen og Knud Heinesen.

Jakob har de seneste tre år studeret statskundskab på Aarhus Universitet og har været formand for den lokale afdeling i Aarhus, hvor også finansminister Nicolai Wammen i sin tid var aktiv.

"Jeg kender Jakob som dygtig og arbejdsom. Det oplevede jeg selv, da han var en del af min folketingsvalgskampagne. Jakob har et godt politisk hoved og en stærk social indignation. Det er vigtigt, at vi har foreninger som Frit Forum, der arbejder for et socialt lige og retfærdigt universitet, og det er jeg ikke i tvivl om, at Jakob vil gøre. Jeg glæder mig til at følge ham og foreningens arbejde," siger Nicolai Wammen i en pressemeddelelse.

Den nye formand for Frit Forum lægger ud med en opsang til sine medstuderende på landets universiteter:

"Jeg glæder mig til at komme i gang med arbejdet for et mere retfærdigt uddannelsessystem. Der er behov for en studenterpolitisk stemme, som kan se udover de tykke mure på universitets læsesale og se uddannelse i et bredere perspektiv. Min erfaring fra de danske universiteter er, at der hersker en misforstået venstreorienterethed, som er selvcentreret og selvmedlidende. Særligt under corona har selvmedlidenheden nået nye højder. Man har utallige gange hørt Danmarks største studenterforening råbe op om, hvor udsatte de studerende har været som gruppe. Det har været en hård periode for os studerende, men tider som disse kræver solidaritet med dem, som har det sværest, og det mener jeg ikke har været os studerende," siger Jakob Schrøder og fortsætter:

"Mit studenterpolitiske udgangspunkt handler grundlæggende om at hjælpe dem, som har det sværest. Det er en benhård fordelingspolitisk prioritering, og her mener jeg ikke, man kan anskue alle studerende som én samlet gruppe. Der er forskel på den bagage, man kommer med hjemmefra, og her er Frit Forum særligt opmærksomme på, at de fleste universitetsstuderende kommer med en godt pakket rygsæk."

Jakob Schrøder får også pæne ord med på vejen af folketingsmedlem fra Aarhus, Jens Joel, der også i sin tid har været lokalformand for Frit Forum i Aarhus.

Jakob Schrøder blev i weekenden valgt til landsformand for Frit Forum.

Jakob Schrøder blev i weekenden valgt til landsformand for Frit Forum. Privatfoto.

"Jeg er sikker på, Jakob vil gøre det fremragende i spidsen for vores traditionsrige forening. Jeg er glad for Jakobs fokus på at sikre lighed i uddannelse og hans ønske om at præge den bredere samfundsdebat. Frit Forum skal både løfte de unges dagsorden ind i avisernes debatspalter og på Christiansborg, men samtidig i hverdagen være tillidsfolk for de studerende, der ikke er født med en uddannelsespolitisk sølvske i munden. Det kræver hårdt arbejde, et godt politisk kompas og stærk idepolitisk debat, og med valget af Jakob er Frit Forum klar til fortsat kamp for fællesskabet og dem, der har mest brug for det," siger Jens Joel.

Udover Jens Joel og Nicolai Wammen har flere andre prominente socialdemokrater også været aktive i studenterforeningen. Af nuværende folketinspolitikere er Dan Jørgensen, Simon Kollerup, Trine Bramsen, Ramus Prehn, Christian Raabjerg Madsen og Ramus Stoklund tidligere ’fritter’.

Frit Forum er en politisk studenterforening, der består af studerende på videregående uddannelser med et socialdemokratisk værdigrundlag og har lokalforeninger på AU, KU, SDU, RUC og AAU.

Jakob Schrøder overtager posten som landsformand fra Fie Hækkerup.

Han har i de seneste tre år studeret statskundskab på Aarhus Universitet og er nu flyttet til København for at læse sin kandidatuddannelse. Jakob kommer fra Djursland, hvor han har gået i folkeskole i Ebeltoft og på gymnasiet i Rønde.

jr

Publiceret 12 October 2020 08:10