Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Plejehjem i Aarhus ramt af corona

En mandlig beboer på Lokalcenter Bøgeskovhus i Viby har fået konstateret covid-19

Søndag eftermiddag er der konstateret smitte med coronavirus hos en enkelt mandlig plejehjemsbeboer på Lokalcenter Bøgeskovhus. Manden blev testet, efter hans hustru var erklæret smittet. Det skriver omsorgsvirksomheden Forenede Care, der driver det ramte plejehjem i samarbejde med Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse, som Lokalavisen Aarhus mandag eftermiddag har modtaget.

Mandens hustru blev testet positiv torsdag i sidste uge. Hun bor ikke på plejehjemmet, og manden har siden torsdag været isoleret i egen bolig. De øvrige beboere på mandens afdeling har siden søndag også været isoleret i egen bolig, fremgår det af pressemeddelelsen.

”Manden har det efter omstændighederne godt, og vi holder ekstra øje med hans helbredstilstand. Der er heldigvis ikke tegn på, at beboere eller medarbejdere omkring ham er syge,” siger Jesper Westphal, der er centerchef på Lokalcenter Bøgeskovhus, i pressemeddelelsen.

Lokalcenter Bøgeskovhus har ekstra skærpede besøgsrestriktioner, imens smitteopsporing og tests pågår. Besøgsrestriktionerne vil vare minimum 10 dage, da alle skal testes to gange.

”Jeg har været i kontakt med Sundhedsstyrelsen, der henviser til, at vi bør følge Aarhus Kommunes strategi, da kommunen er vores tætteste samarbejdspartner.” Siger Jesper Westphal og uddyber:

”Det betyder, at alle plejehjemsbeboere, nu vil blive testet for en sikkerheds skyld. Vi er også i gang med klarlægge, hvilke medarbejdere, der har været inde hos den pågældende beboer, og alle medarbejdere testes.”

Jesper Westphal oplyser desuden i pressemeddelelsen, at alle pårørende til beboere på Bøgeskovhus vil blive orienteret om besøgsrestriktionerne.

jwh

Publiceret 12 October 2020 16:47