Morten Østergaard fortalte i onsdags pressen, at han træder tilbage som leder af Radikale Venstre.

Morten Østergaard fortalte i onsdags pressen, at han træder tilbage som leder af Radikale Venstre. Foto: Martin Sylvest/Ritzau/Scanpix

Morten Østergaard afslører: Der har været flere sager

Morten Østergaard tog i onsdags konsekvensen af sagen med Lotte Rod og gik som leder af Radikale Venstre.

I dag afslører den tidligere vicestatsminister, at han ikke mindst tog den drastiske konsekvens at gå, fordi han ikke ville kunne svare nej, hvis han blev spurgt, om der var andre sager.

"Jeg er for flere år siden i fortrolighed af ansatte chefer blevet gjort opmærksom på tre kvinder, som har følt sig udsat for uønsket seksuel kontakt fra min side i festligt lag. Og som har ønsket, at jeg skulle vide det. Den fortrolighed er blevet respekteret og ingen andre politiske kolleger vidste besked."

"Jeg kan ikke forklare for mig selv eller andre, hvordan det kunne komme dertil. Jeg har fejlet på så mange planer. Jeg undskylder til de pågældende, hvilket jeg aldrig har haft lejlighed til," skriver Østergaard i et opslag på sin facebookside.

"Jeg har festet på en måde, som ikke tilkommer nogen med ansvar. Og slet ikke nogen, der hævder at lede med afsæt i værdier. Faktisk slet ikke nogen."

Morten Østergaard, 44, er født opvokset og uddannet i Aarhus. Han er gift og har to børn.

jr

Publiceret 09 October 2020 15:40