Sundheds- og Ældreministeriet holdt i går pressemøde om corona-situationen.

Sundheds- og Ældreministeriet holdt i går pressemøde om corona-situationen. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Dagens corona-tal: Flere smittede både i Aarhus og på landsplan

37 aarhusianere har i det seneste døgn fået konstateret, at de er smittet med coronavirus. Det er en mindre stigning i forhold til de seneste par dage, hvor tallet har været 23 og 24.

I løbet af den seneste uge er der registreret 277 smittetilfælde i Aarhus Kommune. Det giver en incidens på 79, som er betegnelsen for antal smittede pr. 100.000 borgere i de seneste syv dage.

Bekymringsgrænsen for incidens er 20, så selvom der i den seneste uges tid har været færre smittede end i forrige uge, ligger Aarhus langt over grænsen.

Statens Serum Institut oplyser, at der på landsplan er bekræftet 446 nye smittetilfælde i det seneste døgn. I går var der 331 tilfælde, så ligesom i Aarhus er der altså sket en stigning.

Der er i øjeblikket 115 indlagte med covid-19, hvilket er næsten uændret i forhold til de seneste dage. 17 af de indlagte er på intensivafdeling, og 14 af dem er i respirator.

Regeringen oplyste i går på et pressemøde, at de nuværende coronarestriktioner forlænges foreløbig frem til 31. oktober. Det betyder blandt andet, at serveringssteder stadigvæk skal lukke klokken 22, og der er forsamlingsforbud på 50 personer og krav om brug af mundbind i offentlig transport med videre.

jr

Publiceret 08 October 2020 14:37