Anne Kirstine Tirstrup.

Anne Kirstine Tirstrup. Foto: Carsten Mol

Aarhus har tre deltagere med i Den Store Bagedyst

Tre af deltagerne er fra Aarhus. De har haft en fantastisk oplevelse i en corona version af Den Store Bagedyst på DR1

Af
Trille Skøtt-Jensen

Underholdning Tre af årets deltagere i Den Store Bagedyst er fra Aarhus. Lørdag så mange af os med, da dette års første afsnit blev sendt på DR1. Og det er ikke lige til at se med det blotte øje, at mange ting var lavet om i dette års dyst, der blev optaget fra maj til juni, og altså under forhold hvor der skulle tages hensyn til Corona. De tre deltagere fra Aahus oplevede blandt andet, at der ikke var hverken trøste- eller tillykke kram.

"Der var ingen gruppekram, så vi måtte finde andre metoder til at være der for hinanden uden den fysiske kontakt. Det var svært. Nogen gange vidste vi ikke lige, hvad vi skulle gøre," fortæller Anne Kirstine Tirstrup, som bor i Risskov og arbejder som sygeplejerske på Aarhus Universitetshospital.

26-årige Anne er, ligesom de to andre deltagere fra Aarhus, flyttet til Aarhus for at studere. Og ligesom de to andre, så flytter Anne ikke fra byen lige med det samme.

"Aarhus er blevet min ekstra hjemby. Her er helt fantastisk," siger hun.

Aarhus minder om Løkken

Det samme siger Emil Ussing 21 år om Aarhus. Han flyttede for en god måneds siden til Aarhus og boede derfor i sin hjemby Løkken under optagelserne til Bagedysten.

Emil Ussing.

Emil Ussing. Foto: Carsten Mol

"Jeg synes, Aarhus minder meget om Løkken faktisk. Her er også helt vildt lækkert," lyder det fra Emil, der brillerede med en kage med en flot frihåndstegning på i lørdags. Han er nemlig helt vild med at tegne.

"Det er ikke fordi, jeg har bagt så meget før. Jeg blev faktisk først god til at bage, mens vi lavede Bagedysten, og det har været en stejl læringskurve," siger Emil, der er startet på Arkitektskolen.

Nørder i chokolade

Den tredje deltager fra Aarhus, Mads Eg kom til Aarhus i 2017 for at studere molekylærbiologi. Det præger også hans kagebagning.

"Jeg kan godt lidt at nørde helt vildt i en ingrediens for virkelig at blive klogere på, hvad det kan. Chokolade nørder jeg meget i," fortæller han.

Mads Eg observeres under Bagedysten.

Mads Eg observeres under Bagedysten. Foto: Carsten Mol

Lørdag kunne seerne selv se, hvordan han tryllede en UFO-kage frem, som i den grad imponerede dommerne.

Mads synes også, det til tider var svært med corona-restriktionerne.

"Der bliver jo krammet meget normalt. Ikke bare deltagerne, men folkene bag produktionen er nogen rigtig krammere," fortæller han.

I stedet for fysiske kram, har deltagerne givet verbale kram, lyder det fra de tre deltagere.

"Det kan også noget, at man ved, at de har lyst til at give et kram," fortæller Mads Eg.

Større telt og kortere tid

Ingen af de tre aarhusianere fik det eftertragtede mesterbager-forklæde. Men de er alle tre med næste lørdag - og igen har de alle handsker på, når de bager - på grund af corona. Derudover er også bageteltet blevet større for at skabe distance, og der blev sat ekstra håndvaske op, og naturligvis var der spritdispensere over det hele. Og selve optagelserne blev på grund af restriktionerne i samfundet skubbet så meget, at det hele blev optaget på kortere tid end normalt, hvilket har givet deltagerne kortere tid til at træne imellem optagelserne.

Men selv med de restriktioner, lyder det fra alle tre aarhusianske deltagere, at de har fået en oplevelse for livet ved at være med i konkurrencen. Man kan følge alle tre på Instagram.

Publiceret 06 October 2020 14:00