Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Voldsom kritik af bar i Aarhus:

Mindst 10 studerende har fået covid-19

Flere studerende retter onsdag i Århus Stiftstidende en skarp kritik mod Café Guldhornene i Aarhus, efter mindst ti studerende har fået konstateret covid-19

Af
Jonas Wrede Hansen

Afstand og håndsprit. To ord, som kandiderer til at optræde på listen over de mest brugte i 2020. Men det er tilsyneladende ikke alle steder, at de to ting har fået en betydelig plads, selvom coronapandemien fortsat hærger. Ifølge en række studerende var der i hvert hverken fokus på håndsprit eller afstand hos Café Guldhornene, da to hold studerende fredag 18. september festede på den aarhusianske bar i Klostergade 28.

Det skriver Århus Stiftstidende, som har talt med studerende, der var til stede på baren den aften.

De beretter om, at der ikke blev sørget for den nødvendige afstand, at drikkeglas blev genbrugt og at der manglede håndsprit.

"Vi skulle være blevet hjemme. Eller også skulle vi være gået vores vej igen, da vi så, hvordan det foregik på Café Guldhornene," siger 27-årige Mette Thomsen, som efterfølgende er blevet testet positiv for covid-19, til Århus Stiftstidende.

I alt er mindt 10 personer blevet testet positive for covid-19 efter aftenen på Café Guldhornene, imens flere stadigvæk afventer testsvar.

Overfor Århus Stiftstidende forklarer nattelivskoncernen Rekom, som ejer Café Guldhornene i Aarhus, at man efter den store smittespredning 18. september har været i kontakt med Styrelsen for Patientsikkerhed som led i smittesporingsarbejdet, men at styrelsen ifølge Rekom ikke har anbefalet koncernen at gøre yderligere. Samtidig oplyser koncernen, at der ikke var flere i baren end det tilladte, og at man havde opsat dispensere med håndsprit.

Tidligere har det været fremme, at en medarbejder på Heidi's Bier Bar i Aarhus er blevet testet positiv for covid-19. I den forbindelse opfordrede baren alle gæster til at lade sig teste, men den strategi vælger Café Guldhornene tilsyneladende ikke.

Publiceret 30 September 2020 07:54