Foto:

Foto: Vinterbadeklub Aarhus Ø

Vinterbadere indtager Havnebadet:

Kan klare 1000 medlemmer - selv med corona-restriktioner

Vinterbadeklub Aarhus Ø er klar til at åbne til endnu en sæson med vinterbadning i Havnebadet

Når september inden længe bliver til oktober, er det planen, at Vinterbadeklub Aarhus Ø kan begynde endnu en sæson i Havnebadet.

Som i alle andre foreninger satte corona-nedlukningen i marts en stopper for al aktivitet i Havnebadet, men vinterbadeklubbens bestyrelse regner med, at bassinerne kan benyttes allerede fra 1. oktober. Der arbejdes nemlig på en række nye initiativer, der skal gøre det muligt.

”Vi arbejder på tiltag, der både gør forholdene endnu bedre for vores medlemmer, men som også tager højde for, at coronavirussen nok kommer til at påvirke os i nogen tid. Blandet andet forbedres omklædningsfaciliteterne, der opsættes udendørs bænke, vi får værdibokse sat op udenfor og får installeret håndspritdispensere, som en sikkerhed for vores medlemmer. Alt sammen noget, der betyder, at vi kan åbne som planlagt 1. oktober,” siger formand Erik Andresen i pressemeddelelsen.

Siden Vinterbadeklub Aarhus Ø sidste år indtog bassinerne for første gang, har klubben oplevet en stigende interesse og har lige nu 800 medlemmer.

”Vi er faktisk meget tilfredse med udviklingen. Vi har aldrig haft et ønske om at få flest medlemmer, men derimod have det antal medlemmer, der passer til faciliteterne. Når det er sagt, vurderer vi, at klubben kan bære omkring 1.000 medlemmer uden at vi får problemer med pladsen i vores sauna og omklædningsrum – selv med corona-restriktioner,” fortæller Erik Andersen i pressemeddelelsen.

Udover alle de praktiske tiltag ønsker klubben også at danne rammen om sociale aktiviteter for medlemmerne fx saunagus, fuldmånearrangementer, seniorarrangementer og foredrag.

”Det er vigtigt for bestyrelsen, at vi får et fællesskab blandt medlemmerne. Vinterbadeklub Aarhus Ø skal være et sted, vi alle kan lide at komme og hvor man kan hygge sig sammen. Derfor glæder vi særligt over planerne om at bygge en kaffestue i løbet af vinteren, hvor vi kan samles efter at have været i vandet,” fortsætter formanden i pressemeddelelsen.

jwh

Fakta

Vinterbadeklub Aarhus Ø er en forening drevet af en frivillig bestyrelse. Klubben holder til i Havnebadet på Aarhus Ø og samarbejder med Aarhus Kommune om vedligeholdelse og udvikling af faciliteterne.

Kilde: Vinterbadeklub Aarhus Ø

Publiceret 29 September 2020 09:11