Foto:

Foto: Google Street View

Vildt byggeprojekt:

Olav de Linde vil forvandle den gamle postterminal til et orangeri

Ejendomsselskabet Olav de Linde vil bygge et orangeri af genbrugte byggematerialer ovenpå dele af den gamle postterminal i Ankersgade i Aarhus

Det er et ambitiøst og spændende projekt, som Olav de Linde har sat sig for at føre ud i livet. På dele af den gamle og udtjente postterminal i Ankersgade vil ejendomsselskabet bygge et orangeri. Og ambitionen er, at 90 procent af de anvendte materialer til orangeriet skal være genbrugsmaterialer fra andre Aarhus-byggerier. Det oplyser Olav de Linde i en pressemeddelelse.

Stregerne er allerede sat til det 140 kvadratmeter store projekt, der skyder op på fundamentet af det eksisterende betontag fra den gamle postterminal. Gulvene er gamle gulvbrædder fra Søren Frichs Vej 34. Døre og vinduer er fra det gamle psykiatriske hospital i Risskov. Tømmer er fra Chokoladefabrikken i Klostergade. Jernbjælker fra byggeriet af SHIP på Aarhus Ø. Mursten er fra bygningen, der husede det gamle Zap-In på P. Hiort-Lorenzens Vej i Åbyhøj. Så man kan i den grad kalde det for et genbrugs-orangeri.

(Artiklen fortsætter under galleriet)

Sådan kommer orangeriet til at se ud

”Projektet udføres for at vise, at det godt kan lade sig gøre at bygge ”nyt” næsten udelukkende med genbrug – i dette tilfælde 90 % - og ikke mindst for at undersøge og blive klogere på udfordringerne ved at gøre det. Alle vores egne beslutninger tages ud fra en 360 graders genbrugsvurdering. Det vil sige, at vi ønsker så meget direkte genbrug som muligt, og ikke bare materialer, der er forandret eller omdannet til ukendelighed og så gendannet til ny anvendelse,” forklarer Olav de Linde i pressemeddelelsen forud for projektet, der forventes at gå i gang i oktober måned.

Firmaer rykker ind

Siden Ejendomsselskabet Olav de Linde overtog bygningen på Ankersgade 12 i april 2020 har en livlig byggeaktivitet bredt sig på samtlige af bygningens etager. Lige nu omdannes de over 10.000 m2 til ni forskellige erhvervslejemål til en bred vifte af brugere. Den grå industribygning bliver nu et multifunktionelt og levende hus i mange af døgnets timer, ført an af et kommende kontormiljø i et co-working space, som Ejendomsselskabet Olav de Linde selv udvikler og drifter.

Den første lejer har allerede slået dørene op for et fitnesscenter i bygningens underetage, og snart åbner Boulders en ny klatreafdeling i bygningen.

Ejendomsselskabet Olav de Linde har en lang tradition for at genbruge gamle bygninger og materialer herfra. Det er heller ikke første gang, at Olav de Linde vil inspirere til se potentiale i brugte byggematerialer. To gange har han med stor succes inviteret borgere til kvit og frit at afhente brugte byggematerialer fra to af hans bygninger, der skulle rives ned. Ejendomsselskabet Olav de Linde er et af landets førende private ejendomsselskaber med en ejendomsportefølje på over 500.000 m2 primært i Aarhus og Odense.

jwh

Publiceret 29 September 2020 07:28