Arkivfoto:

Arkivfoto: Øxenholt Foto

197 smittet på få dage: "Udviklingen i Aarhus er alvorlig"

Styrelsen for Patientsikkerhed er bekymret for de stigende smittetal i Aarhus.

Af
ANDERS JØRGENSEN

JP AARHUS

På trods af indførelsen af flere coronatiltag er det fortsat ikke lykkes at få covid-19 ud af Danmarks næststørste by.

I Aarhus satte myndighederne allerede i begyndelsen af august ind med flere restriktioner i et forsøg på bremse et stigende antal smittede i kommunen. Det skete blandt andet i kølvandet på, at man hen over den første weekend i august havde konstateret 50 smittede personer i Aarhus ud af 207 på landsplan.

Nu små to måneder senere er der blevet konstateret 197 personer i Aarhus i løbet af weekenden. Dermed har i alt 362 personer modtaget en positiv coronatest inden for seneste uge i Aarhus.

Hos Styrelsen for Patientsikkerhed er enhedschef og overlæge Charlotte Hjort bekymret for situationen i Aarhus.

"Udviklingen i Aarhus er alvorlig, og der er fortsat behov for at følge situationen tæt. Der er fortsat mange unge blandt de smittede. Vi vurderer løbende i samarbejde med Aarhus Kommune og Region Midtjylland, om nye tiltag skal sættes i værk," lyder det fra Charlotte Hjort i et skriftligt svar til TV2 Østjylland.

Allerede fredag kaldte Aarhus' borgmester Jacob Bundgaard (S) situationen for alvorlig.

"Det er et højt smittetal. Vi afventer fortsat effekten af de restriktioner, som blev sat i spil i sidste uge. Men det tegner mere og mere til at være en egentlig anden bølge af coronasmitte, og dermed også en alvorlig situation," sagde Jacob Bundgaard, som oplyste, at Aarhus Kommune har genaktiveret sin kommunale kriseledelse.

"Vi har også en meget tæt kontakt til de nationale sundhedsmyndigheder, så vi kan gribe ind meget hurtigt. Vi vil gerne undgå nogle af de tidligere restriktioner i eksempelvis ældreplejen," lød det fra Jacob Bundsgaard.

Når smitten stiger igen i Aarhus, så stiger interessen for at blive testet også.

Mandag var der timelange køer ved de mobile testenheder i både Universitetsparken ved Aarhus Universitet og på Tinesvej i Gellerupparken. Ved førstnævnte testtest var interessen så stor, at Aarhus Universitet allerede en time efter åbningstid kunne meddele på sin facebookside, at alle testnumre var uddelt.

Publiceret 29 September 2020 09:49