Foto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Foto: FotoTrine, vildmedfoto.dk

Tilbage til Aarhus:

AGF henter målmand i Liverpool

Kamil Grabara er tilbage i Aarhus på en lejeaftale

Mange var kede af at se ham forsvinde, da Kamil Grabara tog tilbage til de engelske mestre, Liverpool, efter et særdeles succesfuldt lejeophold i AGF i foråret 2019.

Nu vender den polske målmand dog tilbage til Aarhus på en ny lejeaftale, oplyser AGF på klubbens hjemmeside.

"Via mine forbindelser til Liverpool - og med reference til et succesfuldt lejemål sidst - så er der de sidste par dage opstået en mulighed for at hente Kamil tilbage til AGF, som vi har valgt at udnytte. Vi har et godt målmandsteam i AGF og var egentlig ikke i markedet for at styrke os på den position. Men når muligheden opstår for at hente den kvalitet, Kamil står for, og vi samtidig kunne få en spiller tilbage, der kender klubben, omgivelserne og sine holdkammerater, så slog vi til," siger sportschef i AGF, Peter Christiansen.

Den 21-årige keeper fik efter sin tid i Aarhus en ny og længere kontrakt med det engelske mesterhold, hvorefter han blev udlejet til Huddersfield i et år. Nu skal han så et smut tilbage til Danmark, hvor han skal øge konkurrence på den centrale position frem til sommeren 2021.

"Det er optimalt for vores målmandstræner Nikolaj Pold at arbejde med så talentfuld en målmandsgruppe, som vi nu har i AGF. Konkurrencen er i den grad skærpet, og alle i gruppen skal levere på såvel træningsbanen som i kamp. For os handler det om at gøre AGF's trup så god og konkurrencedygtig som mulig, og det vil Kamil kunne bidrage til. Vi husker ham som en arbejdsom, dedikeret og ambitiøs ung målmand, og vi forventer, at Kamil med sit væsen og sin mentalitet - som sidst han var her - vil kunne bidrage både på og udenfor kridtstregerne," tilføjer Peter Christiansen.

Efter de 16 kampe for AGF i foråret 2019 har Kamil Grabara spillet 28 kampe i den engelske Championship. Han er også fast mand på det polske U21-landshold med indtil nu 17 landskampe.

dp

Publiceret 28 September 2020 17:35