Allan Folmer Christensen tager tit turen fra Harlev til Lyseng Svømmebad for at passe sit frivillige job som formand for Lyseng Udspring.

Allan Folmer Christensen tager tit turen fra Harlev til Lyseng Svømmebad for at passe sit frivillige job som formand for Lyseng Udspring. Foto: Kim Skovrup Andersen

Da AGF lukkede åbnede Lyseng: Sportsgren er blomstret op i ny klub

Lyseng Udspring er på kort tid kommet op på 35 medlemmer og overvejer at udvide antallet af ugentlige træningsdage fra fire til fem

Af
Kim Skovrup Andersen

Sport Hvad gør man, hvis en afdeling i ens forening lukker ned på grund af trænermangel og faldende medlemstal?

For Allan Folmer Christensens vedkommende starter man op i en anden forening.

Da AGF Udspring valgte at lukke ned i slutningen af 2019, blev han kontaktet af flere forældre for at høre om muligheden for at danne en ny forening. Træningsstedet - Lyseng Svømmebad - er det samme, men i stedet for at bære AGF-logoet på klub-t-shirten, er det nu den iøjnefaldende orange trøje, det er endt med.

Iøjnefaldende er også den vækst, Lyseng Udspring har oplevet i sit første leveår.

"Vi har 35 medlemmer, og det er helt fantastisk og langt mere, end vi turde håbe på i det første år. Jeg har aldrig selv dyrket udspring, men da jeg boede i England i otte år, var jeg med til at starte en fodboldklub. Jeg kan godt lide at starte ting fra bunden. Vi har det godt herhjemme i forhold til England, hvor der ikke er nogen form for støtte, og man skal skaffe alle midlerne selv. I Danmark er vi ret heldige med, at vores foreningsliv får støtte," siger Allan Folmer Christensen, der er bosat i Harlev og selv blev involveret i sporten, da hans søn, Martin Christensen, der er Danmarks bedste udspringer, begyndte at dyrke udspring for flere år tilbage.

AGF Udspring var før årsskiftet helt nede på 12 medlemmer, og da det ikke lykkedes at finde trænere, så klubben ingen anden udvej end at lukke helt for sportsgrenen.

Fem trænere

Men under IF Lyseng Udsprings svømmevinger går det altså nu den anden vej. Yngste medlem er 7 og ældste 77 år gammel.

"Vi har fem trænere, og foreløbig fire træningsdage her i Lyseng, hvor vi har eget bassin med vipper og et fem meter tårn. Udspring er en sport, der kræver et vist mod, når man kommer op i højderne, men ellers er det meget teknik, smidighed og styrke, som skal trænes. Så der er en del træning med håndvægte og sjippetov og faktisk ingen svømning. Det eneste svømning, der kræves, er, at du kan svømme ind til bassinkanten," forklarer Allan Folmer Christensen.

Allan Folmer Christensen er formand for IF Lyseng Udspring.

Allan Folmer Christensen er formand for IF Lyseng Udspring. Foto: Kim Skovrup Andersen

Ifølge formanden er der i øjeblikket 1.000 aktive danske udøvere, der alle prøver kræfter med saltomortaler og skruer, inden de rammer klorvandet. Derfor kommer nogle af verdens bedste udspringere fra gymnastikverdenen.

"Formålet med vores klub er at skabe rammer og muligheder for alle, der ønsker at dyrke udspring. Uanset alder og færdigheder. Vi har plads til alle, og der er mulighed for at booke en prøvetime, så man kan se, om det er en sport, man gerne vil dyrke. Vi har også mod på at tilbyde de lidt mere øvede mere træning. Vi har plads til 50 medlemmer, men vi overvejer at åbne for en femte ugentlig træningsdag, og så mener jeg, at der i Danmarks næststørste by er potentiale for 100 medlemmer af Lyseng Udspring. Det er der slet ingen tvivl om," fastslår formanden.

Skal til DM

I begyndelsen af oktober deltager IF Lyseng Udspring i dets første danske mesterskaber med tre udspringere.

"Vi har store forventninger og håber, at vi kan kæmpe os til de første medaljer i klubbens historie," siger Allan Folmer Christensen, som også glæder sig til at være vært for et stævne i Lyseng Svømmebad i november.

"Det ser vi meget frem til, og vi ved, at det gør mange af vores udspringere også," lyder det fra formanden.

Læs mere om Lyseng Udspring på www.lyseng-svoemning.dk

Publiceret 27 September 2020 06:00