Pressefoto:

Pressefoto: Aarhus City Forening

Aarhus City Forening jubler:

Her er alle butikslokaler blevet udlejet

På Store Torv midt i Aarhus er der ingen ledige butikslokaler, og det får det store smil frem hos Claus Bech fra Aarhus City Forening

Et af sommerens store samtaleemner i Aarhus har været byens mange tomme butikslokaler. Især på Strøget har der det seneste stykke tid være flere facadevinduer med "Til leje"-skilte påklistret. Der er dog et sted i det centrale Aarhus, hvor det går godt med at udleje til forretningsdrivende, og det er Store Torv.

De seneste måneder har torvet ved Aarhus Domkirke været under en omfattende forvandling. Vanddragen er blevet fjernet, og torvet er blevet forskønnet og gjort grønnere som led i opstarten af Aarhus Kommunes projekt ”Mellem de to kirker - det historiske hjerte i Aarhus", og det har også sat gang i udlejning af butikslokaler, oplyser Aarhus City Forening i en pressemeddelelse.

”Dette giver en øget interesse for torvet og de omkringliggende butikker og medvirker til et mere livligt og stemningsfuldt torv til stor glæde for både de forretningsdrivende og byens gæster. Netop forskønnelse af byrummet og kommunens involvering i aktivering af byens udearealer viser vigtigheden i at have en overordnet og perspektivrig helhedsplan for byens udvikling, så byen bliver mere attraktivt for nye lejere og samtidig øger kundetrafikken i området," lyder det blandt andet fra Claus Bech, direktør i Aarhus City Forening, i pressemeddelelsen.

Det glæder samtidig Aarhus City meget, at Byrådet i Budgetforliget har besluttet at afsætte fem millioner kroner fra Byudviklingskontoen hvert år fra 2021 til 2024. Pengene skal gå til en række konkrete tiltag, herunder 'Visionsplanen for Aarhus midtby'.

Byrådet har i samme omgang besluttet at afsætte to millioner kroner til 'Mere gang i Aarhus'-projektet i 2021 for at afhjælpe den kritiske situation, som corona-krisen har skabt for mange virksomheder i detailhandlen og andre af bylivets aktører såsom hoteller, restauranter, caféer, spillesteder, natteliv og turismeområdet.

Claus Bech vurderer det som meget positive signaler i en meget svær tid for byen, som både på den korte og lange bane kan give håb om, at Aarhus vil genrejse sig stærkt og lægge endnu mere afstand til øvrige danske byer som Vestdanmarks ubestridte handels-, kultur- og oplevelsescentrum på den anden side af covid-19-krisen, fremgår det i pressemeddelelsen fra Aarhus City Forening.

jwh

Publiceret 25 September 2020 17:38