Testcenter i Risskov.

Testcenter i Risskov. Arkivfoto: Michael Wulff Hansen

Dagens corona-tal: Højt smittetal for anden dag i træk i Aarhus

59 aarhusianere har i det seneste døgn fået konstateret coronavirus, covid-19. Det er nøjagtig lige så mange som i det forrige døgn, hvor der ligeledes blev registreret 59 nye smittetilfælde.

På landsplan er der i det seneste døgn registreret 678 coronasmittede. Det er det højeste tal til dato, men skal ses i forhold til, at der i dag bliver testet mange flere end ved epidemiens start i marts.

101 er indlagt med covid-19, hvoraf 25 er indlagt på intensiv, og ni af dem ligger i respirator.

Anatllet af indlæggelser har været stigende i de seneste uger. Det mærker man også på Aarhus Universitetshospital, der nu udvider covid-19 kapaciteten på Infektionssygdomme og i Akutafdelingen.

"Stigningen er ikke dramatisk, men vi forventer, at den fortsætter i hvert fald lidt endnu. Derfor er vi nu på et antal, som betyder, at vi har brug for flere senge og mere personale til at behandle patienter med covid-19," siger lægefaglig direktør Jørgen Schøler Kristensen på hospitalets hjemmeside.

Aarhus Universitetshospitals beredskab til covid-19 er opdelt i seks faser og kan skabe i alt 72 sengepladser og 29 intensivpladser til indlagte med covid-19. Øgningen af sengepladser til covid-19 muliggøres ved, at andre afdelinger nedsætter aktiviteten og frigør læger, sygeplejersker og sekretærer til at arbejde i de afdelinger, som modtager covid-19 patienter.

Infektionssygdomme skifter til fase 1 og går fra 8 til 12 senge til covid-19 patienter mandag morgen. Tirsdag morgen øger Akutafdelingen kapaciteten til patienter, hvor der er mistanke om covid-19, fra 6 til 12 senge. Det er ikke vurderingen, at beredskabet lige nu skal øges på Intensiv.

jr

Publiceret 25 September 2020 14:05