Marie Greve ser stadig optimistisk på fremtiden for AGF Kvindefodbold. Holdet spiller de fleste hjemmekampe på Vejlby Stadion, men 3. oktober tørner 'De Hviie'-kvinder for anden gang i denne sæson ud på Ceres Park.

Marie Greve ser stadig optimistisk på fremtiden for AGF Kvindefodbold. Holdet spiller de fleste hjemmekampe på Vejlby Stadion, men 3. oktober tørner 'De Hviie'-kvinder for anden gang i denne sæson ud på Ceres Park. Foto: Kim Skovrup Andersen.

Trods bundplacering og trænermangel: Ingen panik eller krise i AGF Kvindefodbold

Formanden for AGF Kvindefodbold, Marie Greve, arbejder langsigtet

Af
Kim Skovrup Andersen

Fodbold Først smuttede landsholdsspiller Janni Thomsen til norske Vålerenga for at blive fuldtidsprofessionel, så tog Olivia Holdt til Fortuna Hjørring, og senest valgte cheftræner Anders Nim at sige farvel efter blot seks turneringskampe.

Det har i sandhed ikke været den letteste start for AGF Kvindefodbold, som i øjeblikket ligger næstsidst i Kvindeligaen.

Klubben, der træner og spiller de fleste kampe i Vejlby-Risskov, har for at gøre ondt værre også sin rutinerede anfører, Christina Ravn, ude med en langvarig knæskade.

Alligevel er det en optimistisk chef for AGF Kvindefodbold, Lokalavisen Aarhus møder på Ceres Park, et halvliggende vristspark fra hendes kontor.

Navnet er Marie Greve, og hun er gået fra at være fuldtidsfrivillig i VSK Aarhus til at blive fuldtidsansat som chef for AGF Kvindefodbold.

"Jeg synes, vi rykker os hver dag, og vi kigger hele tiden på, hvordan vi kan optimere sportsligt," siger hun.

Foreløbig har talentchef i AGF, Allan Frederiksen, sagt ja til at supplere Allan Nørgaard i trænergerningen, men det er meningen, at der skal findes en fast cheftræner i nærmeste fremtid.

Is i maven

"Vi ser det her trænerskifte som en mulighed for at stoppe op og reflektere over, hvad vi vil. Så vi har is i maven og har ikke på den måde en pistol for panden. Vi tager os god tid til at finde den helt rigtige," pointerer Marie Greve.

"Jeg kan godt mærke, jeg er kommet ind i en meget større organisation. Det er også derfor, det kan lade sig gøre at få en forstærkning som amerikanske Briana Morris og tegne de første kontrakter med nogle af spillerne. Jeg synes, det har været en super positiv oplevelse at være kommet ind i AGF-organisationen og mærke, at der virkelig er nogen, der tager ansvar for det her ben af forretningen. Jeg mærker en opbakning både internt og eksternt. Det giver håb for fremtiden," siger hun.

Tre point på kontoen er hvad, det er blevet til efter syv turneringskampe, og det rækker til en syvendeplads.

"Det har været en sløv sæson, når man ser på vores pointhøst, og det går ikke lige den rigtige vej resultatmæssigt, men der kan ske alt muligt endnu. Det tager vi stille og roligt. Vi har prøvet det før, og siger til os selv, at det er et langsigtet projekt, hvor vi skal toppe om to år. Vi har en ung trup med masser af talent," siger Marie Greve.

"Kan AGF Kvindefodbold-projektet godt tåle, hvis I skal en tur ned i 1. division?"

To sejre fra succes

"Det kan det i princippet godt, men det er selvfølgelig ikke det, vi stræber efter og slet ikke noget, vi snakker om, fordi der også er et kvalspil til foråret med de fire bedste hold fra 1. division, og her redder to ud de seks hold sig. Men vi arbejder benhårdt på banen for, at vi kan komme i top seks, og der er altså kun seks point - to sejre - op," understreger chefen for AGF Kvindefodbold.

Næste gang AGF Kvindefodbold skal i kamp hjemme er mod FC Nordsjælland lørdag 3. oktober på Ceres Park klokken 14.

Sidst AGF-kvinderne spillede på Ceres Park var der 'corona-udsolgt' med 500 tilskuere i 0-2-nederlaget mod Fortuna Hjørring.

"Det er et godt tegn, og vi oplever generelt en større interesse for vores kampe, hvor der kommer flere tilskuere end i sidste sæson," fastslår Marie Greve.

Marie Greve.

Marie Greve. Foto: Kim Skovrup Andersen

Publiceret 24 September 2020 06:00