Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Nye corona-tal:

Nu går det den rigtige vej i Aarhus

Der er det seneste døgn registreret 18 nye tilfælde af covid-19 i Aarhus

Efter flere dage i træk med en bekymrende udvikling i antallet af nysmittede aarhusianere med covid-19 ser det nu ud til at gå den rigtige vej. I hvert fald er der ifølge Aarhus Kommunens statistik registreret 18 nysmittede i Aarhus, hvilken er halvt så mange som dagen forinden, hvor der blev registeret 36 nysmittede.

På landsplan er der onsdag registreret 558 nye smittetilfælde samt to dødsfald med relation til covid-19. Det oplyser Statens Serum Institut.

Den positive udvikling i Aarhus kommer dagen efter, at Aarhus Kommune sammen med Region Midtjylland og Østjyllands Politi tirsdag formiddag holdt pressemøde på Aarhus Rådhus om covid-19-situationen i byen.

Her appellerede borgmester Jacob Bundsgaard (S) til, at de unge, som især er blandt de nysmittede i Aarhus, begyndte at tage pandemien mere seriøs.

"Vi er nødt til at sætte ind nu, så vi ikke kommer der, hvor alt skal aflyses. Smitten skal ned, og humøret skal op. Drop piratfester og store komsammen i byen," lød det fra borgmesteren direkte henvendt til de unge.

På pressemødet afslørede borgmesteren desuden, at Aarhus Kommune nedsætter en ungekriseledelse med deltagelse af unge, der skal rådgive til at sætte gang i de rigtige initiativer for st stoppe smittespredning.

jwh

Publiceret 23 September 2020 14:20