Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Først var det i lyssignalerne:

Nu får vikingerne flere placeringer i Aarhus

Aarhus’ vikingelyskryds bliver suppleret med vikingehistorier på lyskrydsenes teknikskabe

Det skabte stor opmærksomhed, da vikinger fik en rolle i flere aarhusianske lyskryds, og det er noget, som også bliver bemærket af byens turister. Nu får vikingerne endnu en placering i Aarhus.

I en pressemeddelelse oplyser Teknik og Miljø hos Aarhus Kommune således, at flere af byens teknikskabe til lyskryds inden længe bliver indtaget af vikingerne, når der bliver sat vikingehistorier op på dem.

”Aarhus er en af Danmarks ældste byer og gemmer på mange gode historier. Vi vil gerne blive endnu bedre til aktivt at kommunikere byens historie i bybilledet. Derfor glæder jeg mig til, at aarhusianere og turister kan blive klogere på Aarhus’ unikke vikingehistorie,” siger Bünyamin Simsek (V), rådmand for Teknik og Miljø, i pressemeddelelsen.

Det er Moesgaard Museum, der har hjulpet med vikingehistorierne, som blandt andet handler om de mægtige vikingeskibe, de gamle forsvarsvolde, der stadig er tydelig i dagens Aarhus og et mord på Skt. Clemens Torv.

”Der er også andre tidlige byer, men der, hvor Aarhus skiller sig ud, er, at man i en stor del af Aarhus stadig går på de gader og stræder, som også vikingerne betrådte. Det, synes jeg, er utrolig fascinerende, og jeg håber fortællingerne kan hjælpe til, at folk får blik for den historie, der helt bogstaveligt ligger under deres fødder,” siger Lars Krants, afdelingsleder hos Arkæologisk Afdeling på Moesgaard Museum, i pressemeddelelsen.

Den første vikingehistorie opsættes af rådmand Bünyamin Simsek og Lars Krants fra Moesgaard Museum torsdag klokken 13.30 ved lyskrydset Søndergade/Østergade i Aarhus.

jwh

Publiceret 23 September 2020 20:29