Foto:

Foto: Aarhus Kommune

Corona aflyser endnu en tradition i Aarhus

Der kommer ingen udendørs skøjtebane i Musikhusparken i år på grund af corona-restriktionerne

Covid-19-pandemien fortsætter med aflyse arrangementer og traditioner i Aarhus. Onsdag kan Aarhus Kommune i en pressemeddelelse oplyse, at den ellers så populære skøjtebanen mellem Musikhuset og Rådhuset bliver droppet i år.

”Det er rigtig, rigtigt ærgerligt, at vi ikke kan sætte skøjtebanen op i år. Det er efterhånden blevet en fast tradition, at man kan løbe på skøjter og hygge sig her i Aarhus i vintermånederne. Men vi er nødt til først og fremmest at sikre, at vi stopper spredningen af coronavirus, og derfor mener vi, at det mest ansvarlige er ikke at sætte skøjtebanen op,” siger rådmanden for Kultur og Borgerservice, Rabih Azad-Ahmad (RV), i en pressemeddelelse.

Med de nuværende coronarestriktioner må der ikke være mere end 50 personer på skøjtebanen, og det gør det derfor svært at lade folk skøjte rundt på banen. Det er ifølge kommunen svært at opdele banen i zoner, da mange af skøjteløberne befinder sig langs og nær siderne i ringen, og det vil være nærmest umuligt at sikre, at skøjteløberne holder den nødvendige afstand til hinanden. Derudover er skøjtebanen traditionelt et populært samlingspunkt i byen, og lukningen sker derfor også for at sikre, at den ikke udvikler sig til et hotspot.

”Det er en skam, at det, der normalt er skøjtebanens største styrke, nu bliver årsagen til, at den ikke kommer op. Men tiden kræver, at vi er sammen hver for sig, og at vi passer på hinanden,” fortsætter Rabih Azad-Ahmad i pressemeddelelsen.

Den offentlige åbningstid i Aarhus Kommunes Skøjtehal vil foreløbig ligeledes være lukket.

jwh

Publiceret 23 September 2020 16:39