Formand for Region Midtjylland, Anders Kühnau, taler på pressemødet på Aarhus Rådhus.

Formand for Region Midtjylland, Anders Kühnau, taler på pressemødet på Aarhus Rådhus. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Stigende corona-tal i Aarhus: Testbil sendt til Gellerup

Af
Jeppe Rafn

Lige nu er der ventetid på at blive testet for covid-19, hvis man ikke har symptomer. I den forbindelse har sundhedsmyndighederne på det seneste prioriteret hovedstadsområdet, som har været hårdest ramt af de seneste ugers stigende smittespredning i Danmark.

Corona-tallet er dog også i stærk vækst i Østjylland og ikke mindst Aarhus, hvor der mandag blev konstateret 41 nye smittede.

Region Midtjylland har derfor i dag fået tildelt flere test, oplyser regionsrådsformand Anders Kühnau på dagens covid-19 pressemøde på Aarhus Rådhus.

Regionen øger indsatsen med en testbil, som er blevet stillet op i Gellerup.

"Gellerup er erfaringsmæssigt udfordret, og det er der, vi vurderer, vi har det største behov," sagde Kühnau på pressemødet.

Borgmester Jacob Bundsgaard tilføjer, at da man i august havde fået bugt med smitteudbruddet i Aarhus og fjernede den mobile enhed i Gellerup, var der ikke mange, der lod sig teste i området, selvom de gerne vil testes.

"I dag er der allerede lang kø ved testbilen i Gellerup," sagde borgmesteren på pressemødet tirsdag formiddag..

Anders Kühnau oplyste på pressemødet, at smitten spredes rundt omkring i Aarhus og også rammer borgere i blandt andet Risskov, Egå og Højbjerg. Lige nu er der ni indlagte med covid-19 på Aarhus Universitetshospital.

Der er ikke ventetid på at blive testet, hvis man har symptomer på covid-19.

Publiceret 22 September 2020 11:14