Pressemøde på Aarhus Rådhus.

Pressemøde på Aarhus Rådhus. Foto: Mikkel Berg Pedersen/Ritzau Scanpix

Bundsgaard appel til de unge på covid-19 pressemøde: Drop piratfester og store komsammen

corona Aarhus Kommune, Region Midtjylland og Østjyllands Politi holder tirsdag formiddag pressemøde på Aarhus Rådhus om den øjeblikkelige covid-19 situation i Aarhus.

På pressemødet deltager blandt andre regionsrådsformand Anders Kühnau, borgmester Jacob Bundsgaard, politidirektør Kirsten Dyrman og ledende overlæge Lars Østergaard, Aarhus Universitetshospital.

"Det er gået hastigt den forkerte vej i de seneste dage med smittetallene. Stigningen er særligt voldsom blandt de unge i Aarhus, og vi har en svær og alvorlig situation i Aarhus. Vi er en studieby med 50.000 studerende, og derfor er det fortrinsvis de unge, vi appellerer til i dag. Det er næsten urlimeligt at bede jer om begrænse den sociale aktivitet, for I vil gerne feste, og det er svært at vise samfundssind, men det er nødvendigt for at tage vare på vores kære og udsatte," siger borgmesteren på pressemødet.

"Vi er nødt til at sætte ind nu, så vi ikke kommer der, hvor alt skal aflyses. Smitten skal ned, og humøret skal op. Drop piratfester og store komsammen i byen," lyder det fra borgmesteren.

På pressemødet afslørede borgmesteren, at Aarhus Kommune nedsætter en ungekriseledelse med deltagelse af unge, der skal rådgive til at sætte gang i de rigtige initiativer for st stoppe smittespredning.

Aarhus Kommune har i den seneste uge haft stigende corona-tal. Siden 15. september, hvor der blot blev registreret fem nye smittetilfælde, er tallet dagligt steget. Det toppede foreløbig i går med 41 nye smittede, og incidenstallet var på 45, hvilket er langt over den kritiske grænse.

For at forhindre spredning gennem nattelivet har Østjyllands Politi oprettet flere hotspots i midtbyen, hvor man holder ekstra tilsyn og hurtigt kan udstede opholdsforbud.

Artiklen opdateres.

jr

Publiceret 22 September 2020 10:27