Bertel Bang har rundet 70 år.

Bertel Bang har rundet 70 år. Pressefoto

70 år og stadig aktiv i erhvervslivet

Aarhus-dreng og tidligere direktør for mæglerkæden Estate, Bertel Bang fyldte 70 år 19. september

Markedschef Bertel Bang, Toftesvinget 22, Egå, fyldte 70 år lørdag 19. september.

Med en far, der var arkitekt og ingeniør, har Bertel Bang altid haft boligområdet som sit dna og interesseområde og som en naturlig følge af sin egen salgs- og byggetekniske baggrund forfulgt dette spor igennem hele sin aktive erhvervskarriere. I perioden efter sin uddannelse var Bertel Bang i årene 1972-1977 ansat i udadvendte salgsfunktioner hos Skarridsø køkken og fritidshuse, Århus Forenede Teglværker og ejendomsmæglerfirmaet Laurits Jensen.

Fra 1977 til 1988 var Bertel Bang ansat hos System B8 Møbler A/S som salgs- og marketingschef med ansvar for opbygning og drift af køkkendivisionens forhandlernet i ind- og udland. Parallelt hermed var Bertel Bang aktiv i bestyrelsesarbejdet for sammenslutningen af køkkenproducenter i Danmark igennem brancheorganisationen ”Køkkenfabrikantforeningen”, heraf de sidste fem år som formand.

Bertel Bang tiltrådte i 1988 jobbet som direktør for Ejendomsringen med 110 tilknyttede ejendomsmæglere på landsplan. I 1989 indgår Ejendomsringen en samarbejdsaftale med Nykredit koncernen. I 1994 etablerede kæden sig i Norge og blev på et senere tidspunkt Norges største ejendomsmæglerkæde. I 1999 blev samarbejdsaftalen med Nykredit til et egentligt ejerskab under Nykredit Mægler A/S. Efter en løbende udvikling og modernisering af kæden skiftede Ejendomsringen i 2003 navn til det nuværende Estate med 90 forretninger på landsplan.

Fra direktør til nestor

Bertel Bangs mangeårige erfaring drages der stadig nytte af.

I efteråret 2018 blev der i Nykredit Mægler afholdt en række møder med ejendomsmægler Jesper Nielsen, som de fleste danskere kender fra sin medvirken i TV-programmerne ”Hammerslag” og ”I hus til halsen”. Formålet var at etablere et forretningssamarbejde inden for livsstilssegmentet som et tredje ben til Nykredits Mæglers to øvrige ejendomsmæglerkæder Nybolig og Estate. Forhandlingerne resulterede i, at Jesper Nielsen og Nykredit Mægler A/S fra 1. januar 2019 etablerede Jesper Nielsen Franchisegiver A/S, hvor Bertel Bang er bestyrelsesmedlem i Jesper Nielsens to forretninger i Storkøbenhavn. Målsætningen var at etablere yderligere 10-12 forretninger på landsplan indenfor 2-3 år udover de to forretninger, Jesper Nielsen i forvejen havde. Bertel Bang har siden arbejdet tæt sammen med Jesper Nielsen om denne ekspansion, således at kæden i dag har otte mæglerforretninger i Storkøbenhavn og Nordsjælland. Fokus er nu rettet mod etableringer i Jylland og på Fyn, hvor nye mæglerforretninger i Aarhus, Ålborg, Trekantsområdet og Odense åbner inden for kort tid.

Bestyrelsesarbejder

I 18 år frem til 2007 var Bertel Bang bestyrelsesmedlem i MSH Huse A/S, der var Danmarks største producent af fritidshusene Møllebæk Huse, Skarridsø Huse og Jeppesen Bjælkehuse. I 2008 blev MSH Huse A/S solgt til Planet Huse. Af yderligere bestyrelsesarbejder har Bertel Bang igennem årene beklædt poster som formand for Skejby Centerforening og den landsdækkende hvidevarevirksomhed Lej Direct A/S.

Fritiden

Bertel Bangs far var blandt stifterne og formand for Djurslands Motor Klub Autosport. Den bacille smittede, hvorfor biler- og motorsport altid har været et stort interesseområde. I dag sidder Bertel Bang i repræsentantskabet for FDM,og har de seneste 10 år været Commercial Manager for H.K.H. Prins Joachims racerteam Cortina Racing som ud over H.K.H. Prins Joachim også udgøres af kørerne Oscar Davidsen Siesby fra restaurant Ida Davidsen og Martin Berner. Racerteamet har været faste deltagere ved Classic Race Aarhus og Copenhagen Historic Grand Prix, ligesom det er blevet til et utal af guld, sølv og bronze placeringer ved DM i Historisk motorsport for 65-klassen.

jr

Publiceret 22 September 2020 07:18