Mehdi Avaz (til venstre) og Nikolaj Lie Kaas under optagelserne på Kollision i Aarhus.

Mehdi Avaz (til venstre) og Nikolaj Lie Kaas under optagelserne på Kollision i Aarhus. Foto: Rolf Konow

Kendt filminstruktør flytter til Aarhus

Mehdi Avaz flytter til Aarhus og ind i Filmby Aarhus

Den anerkendte filminstruktør Mehdi Avaz flytter fra København til Aarhus og rykker ind i Filmby Aarhus med sit produktionsselskab Rocket Road Pictures.

Sammen med sine to brødre Milad og Misam står Mehdi Avaz bag spillefilmene 'Kollision' og 'Mens vi lever' samt TV 2’s aktuelle krimiserie 'Alfa'.

Debutfilmen 'Mens vi lever' fra 2017 fik fantastiske anmeldelser og blev set af over 100.000 biografgængere. 'Kollision' fra 2019 blev indspillet i Aarhus.

"Her faldt jeg ret meget for byen og tænkte, at her kunne jeg godt bo. Jeg oplever Aarhus som en meget smuk og åbenhjertet by, hvor kulturen er i højsæde. Min kærestes familie er fra Aarhus-området, så da Ronnie ringede og inviterede mig over i Filmbyen, var jeg hurtig til at sige ja. Jeg er totalt på røven over den fede energi, der er i Filmbyen nu, og jeg glæder mig til at flytte ind og blive en del af filmmiljøet der. Jeg håber også, jeg kan give noget igen til de unge filmtalenter og skabe gode samarbejder med de andre større filmselskaber i byen," siger Mehdi Avaz i en pressemeddelelse.

Ronnie, som Mehdi Avaz omtaler, er chefen for Filmby Aarhus, Ronnie Fridthjof:

"At Mehdi Avaz og Rocket Road Pictures rykker til Filmby Aarhus er et bevis på, at vi nu har et attraktivt filmmiljø i Aarhus, der er et stærkt alternativ til det københavnske. Politikernes langsigtede filmstrategi, mit sekretariats hårde arbejde og mine egne visioner for filmmiljøet i Aarhus bærer nu frugt, og det er jeg selvfølgelig enormt stolt over. Det er en gave til det aarhusianske filmmiljø, især fordi Mehdi har en unik energi og erfaring, som han ikke er bange for at dele ud af. Det vil være til stor gavn for især de unge talenter og filmstartups, der er i Filmbyen," siger Ronnie Fridthjof.

jr

Publiceret 21 September 2020 09:04