For nylig reddede Voice of Pets 19 katte, som blev fundet på en rasteplads ved Hørning, hvor de var blevet efterladt i papkasser på en trailer.

For nylig reddede Voice of Pets 19 katte, som blev fundet på en rasteplads ved Hørning, hvor de var blevet efterladt i papkasser på en trailer. Foto: Voice of Pets

Dyreinternat har indsamlet over 300.000 kroner - men der mangler fortsat penge

Adskillige mennesker har støttet The Voice of Pets' kamp mod konkurs, men der mangler fortsat en del, før dyreinternatet er i mål

Af
Jonas Wrede Hansen

"Inden jul er kassen tom."

Så voldsom lød meldingen for nylig fra The Voice of Pets. Dyreinternatet, som tidligere gik under navnet Dansk Dyreværn Aarhus, mangler penge, og kommer de ikke snart, er stedet nødt til at indsende en konkursbegæring.

Så galt behøver det dog ikke at gå, for siden den dystre melding blev udsendt for et par uger siden, er det strømmet ind med små og store donationer fra nær og fjern. I skrivende stund er der indsamlet 308.000 kroner til stor glæde for dyreinternatets direktør.

"Det er gået godt. Der er rigtig mange positive tilkendegivelser, og der er små og store donationer. Det er rigtig, rigtig dejligt," fortæller Jesper Søderberg, direktør hos The Voice of Pets, til Lokalavisen Aarhus.

Håber på hjælp fra kommunen

Der er dog stadigvæk langt op til halvanden million kroner, som er det beløb, The Voice of Pets håber at få i kassen igennem indsamlingen, og dyreinternatet har stadigvæk behov for hjælp fra kommunen, hvis det skal lykkes for stedet at fortsætte, vurderer Jesper Søderberg. For et par uger siden bad han derfor borgmester Jacob Bundsgaard (S) om økonomisk hjælp.

"Vi har hørt fra borgmesterens afdeling, men vi har endnu ikke modtaget løfter om penge," fortæller han.

Tror du, det er muligt at få penge fra kommunen?

"Det håber jeg, for jeg synes, at vi udfører en samfundsnyttig opgave, og vi får jo ikke midler fra staten eller andre. Og vi har jo i mange år leveret en indsats i Aarhus Kommune og kommer også til det fremover," fortæller Jesper Søderberg.

Han håber, at Aarhus Kommune kan hjælpe The Voice of Pets med en førstehjælpsindsats, som han selv kalder det.

"Vi beder om seks millioner kroner til 2021 og seks millioner kroner som et lån til 2022," forklarer han.

Det vil hjælpe dyreinternatet med at komme i gang med en rentabel forretning, som kan få stedet til at overleve i en ny virkelighed.

Ændrede navnet for sent

For dyreinternatet i Tranbjerg kan ikke længere leve af at modtage arv fra dyreglade borgere, som var en stor indtægtskilde førhen. Derfor har Jesper Søderberg sammen med sine medarbejdere brugt det meste af året på at udtænke en ny måde at drive forretningen på, og noget af det første, der blev ændret, var navnet.

"Jeg havde gerne set, at man havde gjort det for fem år siden. Jeg tror, at vores gamle navn har kostet os penge, fordi folk har doneret nogle penge, som de troede, vi ville få, men som så er havnet hos en af de andre," fortæller Jesper Søderberg.

I januar valgte dyreinternatet nemlig at ændre sit navn fra Dansk Dyreværn Århus til The Voice of Pets. Årsagen var ikke et forsøg på at opnå kendskab ude i den store verden. Det var derimod et forsøg på at undgå at blive forvekslet med enten Dyrenes Beskyttelse eller Dyreværnet.

Jesper Søderberg oplyser nemlig, at han har oplevet, at folk har troet, at de støttede Dansk Dyreværn Århus med penge, men at de i stedet støttede en af de andre dyreværnsorganisationer.

The Voice of Pets er også i fuld gang med at finde virksomheder, der kan se en mulighed i at samarbejde med et dyreinternat, som udover at hjælpe dyr i nød også har fokus på, hvad kæledyr kan gøre for mennesker med diagnoser, hvilket sker i et samarbejde med den aarhusianske forening Trinitas.

"Vi har gode forhandlinger i gang med nogle virksomheder, som vi håber, vi kan få på plads," fortæller direktøren, der kan oplyse, at man også har modtaget donationer fra virksomheder.

"Jeg synes, vi har fået flotte beløb fra private, men det er jo især virksomheder, der kan give de lidt større beløb," fortæller Jesper Søderberg og tilføjer:

"Vi er taknemmelige for ethvert bidrag."

Publiceret 21 September 2020 20:48