Gadesygeplejskerne kan nu blive fordoblet - fra to til fire. Arkivfoto Gorm Olesen Ritzau/Scanpix

Gadesygeplejskerne kan nu blive fordoblet - fra to til fire. Arkivfoto Gorm Olesen Ritzau/Scanpix Ritzau Scanpix

Fordobling:

Flere sygeplejersker til at passe på de udsatte

Enhedslisten og Konservatives forslag om at ansætte to gadesygeplejersker gik glat igennem budgetforhandlinger

Af
Trille Skøtt-Jensen

Budget I budgettet for 2021-2024 blev der afsat 1,15 millioner kroner årligt til ansættelse af to gadesygeplejersker. Det er en fordobling af de i forvejen to gadesygeplejersker i Aarhus Kommune, som laver opsøgende arbejde på gaden og hos socialt udsatte borgere i hele kommunen.

"Jeg er meget glad. Det vil styrke indsatsen for den enkelte borger på gadeplan, hvor det kan mærkes. Og måske kan vi gøre noget andet, som vi ikke har haft mulighed for før," siger leder af gadeteam i Aarhus Jakob Storm Elner

Blandt andet ser han nu mulighed for at kunne lave faste træffetider for sygeplejerske på Værestedet, hvor brugerne så kan henvende sig.

"Det kan også være, vi kan tænke i at lade en sygeplejerske og en socialrådgiver lave opsøgende arbejde sammen. Det ville ikke være en dårlig kombination," siger han.

Der har tidligere været ansat fire gadesygeplejersker, som et projekt finansieret af satspuljemidler, og det viste, at behovet for fire sygeplejersker er der.

"Vi fandt ud af, at der er mange flere borgere, der havde brug for hjælp, end vi vidste. De kom jo længere omkring i kommunen, når de var fire i stedet for to," fortæller Jakob Storm Elner.

God stemning i forhandlingslokalet

Forslaget om at afsætte midler på kommunens budget til gadesygeplejersker blev stillet af det politisk umage par Peter Sporleder, Konservative og Lone Norlander Smith fra Enhedslisten. Fra begyndelsen sagde de, at de ville kæmpe hårdt for forslaget. Men kampen blev slet ikke hård i forhandlingslokalet.

"Der var en stemning af, at vi skulle have løftet velfærden, og det var vi enige om. Herunder også indsatsen på gadeplan med gadesygeplejerskerne," fortæller Peter Sporleder.

Han er meget glad for, at forslaget gik glat igennem.

"Det, synes jeg, er fantastisk. Det her bliver godt. Det er et løft, som er vigtigt. Jeg har allerede fået opkald fra Værestedet. Det betyder noget for folk, det her," siger Peter Sporleder.

Jakob Storm skal nu til at lave jobannonce for de to nye stillinger, der vil blive slået op til besættelse i 2021.

"Vi plejer at få mange ansøgninger på sygeplejeskerstillinger, så det bliver spændende," siger lederen.

Publiceret 18 September 2020 12:37