Ove Abildgaard, daglig leder af Værestedet i Jægergårdsgade, er taknemmelig for, at stedet har fået penge i forbindelse med årets budgetforhandlinger.

Ove Abildgaard, daglig leder af Værestedet i Jægergårdsgade, er taknemmelig for, at stedet har fået penge i forbindelse med årets budgetforhandlinger. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Penge til Værestedet: "Vi er lykkelige"

Et flertal i byrådet er blevet enige om at sende penge i retningen af Værestedet i forbindelse med de årlige budgetforhandlinger

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

budget Nogen har været skuffede, mens andre har haft de store smil fremme. Værestedet i Jægergårdsgade hører til den sidste del. Efter byens politikere nåede til enighed i årets budgetforhandlinger, var Værestedet nemlig et af de steder, der blev prioriteret.

Der er afsat 800.000 kroner ekstra om året de kommende tre år til stedet, hvor der dagligt er 70-100 socialt udsatte igennem.

Daglig leder af Værestedet, Ove Abildgaard, er ikke uventet glad.

"Jeg er jublende lykkelig. Vi har ikke kunne få åbningstiderne til at hænge sammen med det antal medarbejdere, vi har, så det har været skævt i et stykke tid. Hvis ikke vi havde fået penge, var vi blevet nødt til at skære i åbningstiden - måske havde det været nødvendigt at lukke en-to dage om ugen, så det havde været rigtig træls. Jeg har været meget nervøs op til budgetforhandlingerne, så jeg er meget glad nu og tænkte pyha med det samme, for det betyder, at vi kan beholde vores åbningstider og antallet af medarbejdere," siger Ove Abildgaard, der har 11 mennesker på lønningslisten på Værestedet, som har åbent alle ugens dage.

Politisk kontakt

Han er taknemmelig for den dialog, der har været med politikerne, og især SF's Sander Jensen har spillet en væsentlig rolle for Ove Abildgaard.

Ove Abildgaard er her flankeret af sydhavnspedellerne.

Ove Abildgaard er her flankeret af sydhavnspedellerne. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

"Jeg fik en henvendelse fra Sander. Han ville kæmpe for at få Værestedet med på budgettet. Jeg regnede derfor tingene igennem, og fortalte ham, at vi havde brug for 800.000 kroner om året, for at vi kunne bevare vores tilbud, så vi har fået det, vi har bedt om," fortæller Ove Abildgaard.

Hjerteblod

Sander Jensen er formand for Sociale Forhold og Beskæftigelses Udvalget og har som politiker besøgt Værestedet flere gange. Et sted, der har fået en særlig plads hos ham.

"Jeg ved, hvor vigtigt stedet er for socialt udsatte - der er rigtig mange, der blandt andet får sine måltider der. Jeg har en forkærlighed for Værestedet, og de ansatte er rigtig dygtige til at være der for de udsatte - uanset om det er en ung gut, der har problemer, eller om det er en hardcore narkoman. Med midlerne i budgettet sikrer vi, at der fortsat kan være lang åbningstid på Værestedet, og at der fortsat kan serveres måltider," siger Sander Jensen og fortsætter:

"Social-området betyder meget for mig, men lige præcis Værestedet havde et stort hul i kassen. Den hang i luften, og jeg tog bolden. Stedet har været underfinansieret, for de opgaver og antal ansatte, der er, har ikke stået mål med økonomien, men det kommer det til nu."

Publiceret 18 September 2020 15:13