Krydset ved Torshøjvej og Hovedvejen bliver lukket helt i tre måneder.

Krydset ved Torshøjvej og Hovedvejen bliver lukket helt i tre måneder. Dronefoto: Aakjaer/Cowi

Bering-Beder Vejen: Kryds lukkes i tre måneder

Etableringen af vejen foregår planmæssigt, men der bliver trafikale ændringer i Hasselager i de kommende tre måneder

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

trafik Bilister, der færdes ved Hovedvejen og Torshøjvej i Kolt/Hasselager skal forberede sig på at finde alternative ruter fra 21. september og tre måneder frem.

Krydset bliver nemlig lukket fuldstændig ned på grund af byggeriet af Bering-Beder Vejen. For at komme videre med arbejdet er det nødvendigt at lukke krydset. Man får mulighed for at komme gennem krydset via omkørsel og dermed ud på motorvejen, men ifølge projektleder fra Aarhus Kommune, Carsten Thomsen, anbefaler man, at der findes andre veje.

"Vi forventer en del kø - det vil der unægteligt være. Hvis man tager omkørslen, skal man være opmærksom på, at den er noget kringlet, og at den slet ikke har samme kapacitet som Hovedvejen og Torshøjvej. Der vil også være en række signalanlæg - både permanente og midlertidige, så vi anbefaler, at man finder alternative ruter," siger Carsten Thomsen.

Flere broer på vej

Samtidig med, at vejen bliver anlagt, bliver der bygget og flyttet broer.

Arbejdet med at anlægge Bering-Beder Vejen skrider planmæssigt frem.

Arbejdet med at anlægge Bering-Beder Vejen skrider planmæssigt frem. Dronefoto: Aakjaer/Cowi

"Vi er ved at være fjerne den gamle banebro i Hasselager, og vi er i gang med at etablere broer over Giber Å og en over Testrupvej. Arbejdet med broerne foregår, mens vi anlægger vejen, som man så småt kan begynde at fornemme ved Hovedvejen," oplyser Carsten Thomsen.

Det går som planlagt

Indtil videre går etableringen af vejen som planlagt, og man forventer fortsat, at hele vejen står klar ved årsskiftet 2022/2023.

"Der kan være småting, der ikke er helt klar til den tid, men selve vejen fra Torshøjvej til Oddervej vil være åben på det tidspunkt. Det bliver en helt almindelig landevej med et spor i hver retning, men der er forberedt til, at den kan udvides med et spor, hvis det bliver nødvendigt. Kapaciteten kan blive en udfordring om 10 år, men når vejen åbner, passer det godt," siger Carsten Thomsen.

På kortet kan du se, hvordan omkørsels-ruten ser ud.

På kortet kan du se, hvordan omkørsels-ruten ser ud.

Byrådet har oprindeligt afsat 470 millioner kroner til projektet.

Publiceret 16 September 2020 15:00