Foto:

Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix

AGF erkender brud på corona-regler mod Vejle Boldklub

Klubben vil stramme op på nogen af retningslinjerne, lyder det

"Der var perioder i kampen, hvor vores fans i stemningsafsnittet stod op og derfor også var for tætte. Og det er ikke godt nok. Det følger vi op på i dialog med vores fans, så vi sikrer, at det ikke sker igen."

Sådan lyder erkendelsen fra sikkerhedschef i AGF, Morten Bjørkmann, i en pressemeddelelse, efter klubben har evalueret mandagens kamp mod Vejle og modtaget massiv kritik på sociale medier for, at fansene ikke fulgte de gældende corona-regler.

Klubben vil nu stramme op på retningslinjerne på Ceres Park, lyder det.

Også efter kampen var den gal, da de aarhusianske fans stimlede sammen for at hylde spillerne for 4-2-sejren over Vejle. Her gik holdet ud på løbebanen for at sige tak for kampen til fansene, og det må de ikke.

"Det var en klar fejl fra vores side, at vi ikke fik sikret, at truppen forblev på banen, da det skabte for stor tæthed på vores stemningsafsnit. Det drejer sig om mindre end fem procent af vores gæster og én enkelt kamp, men derfor skal det være i orden alligevel," siger Morten Bjørkmann.

Klubben oplyser, at man er i tæt dialog med Østjyllands Politi og fankoordinatorerne.

Lokalavisen Aarhus ville gerne have stillet AGF uddybende spørgsmål til sagen. Blandt andet hvorfor der ikke bliver taget hånd under problemerne under kampen, og hvorfor klubbens vagter ikke griber ind. Hvorfor der ikke bliver henstillet til at følge reglerne under kampen, og hvordan det kan være, at det tilsyneladende er lettere for andre klubber i Superligaen at håndhæve reglerne.

Kommunikationschef Søren Højlund Carlsen oplyser per sms til Lokalavisen, at klubben ikke ønsker at stille op til interview om sagen.

dp

Publiceret 15 September 2020 12:20