Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

EL vil sætte skatten op og øge boligejernes bidrag:

"Skrigende behov for flere penge"

Enhedslisten foreslår en markant højere skatteforøgelse end borgmesteren

Af
Enhedslisten i Aarhus

Borgmester Jacob Bundsgaard har allerede bebudet, at han vil sætte aarhusianernes skattetræk op med 0,12 procent.

Men det er ikke nok, hvis man spørger Enhedslisten i Aarhus.

I en pressemeddelelse foreslår partiet, at man bør sætte kommuneskatten op med en procent og peger samtidigt på, at man vil i lommerne på boligejerne.

"Enhedslisten foreslår den økonomiske ramme for budget-forhandlingerne udvidet med cirka 700 mio. kroner. Skatten kan sættes op med en procent, men da den slags er dyrest for dem, der har mindst, vil vil også pege kraftigt på højere grundskyld og dækningsafgift samt langsommere gældsafvikling," lyder det fra partiet, som ikke mener, at forslaget vil være særligt mærkbart for aarhusianerne.

"Der bliver ganske rigtigt smidt en del penge på bordet i borgmesterens udspil. Men behovet er også skrigende. Vi kan blot nævne ældre- og handicapområderne. Der er meget at rette op på i plejen af vores svageste borgere, og der er desværre nok af skandaler til at understrege vigtigheden. Også skoleområdet står og skriger på flere penge," skriver partiet.

Det kommunale driftsbudget lyder i dag på 21,9 milliarder kroner, og om lidt skal byrådet til at lægge arm i budgetforhandlingerne, hvor man har cirka 39 millioner kroner at prioritere blandt indtil videre 186 forslag fra partierne.

dp

Publiceret 08 September 2020 16:10