Der lavet en midlertidig hastighedsnedsættelse, der skal gøre det mere sikkert at krydse vejen.

Der lavet en midlertidig hastighedsnedsættelse, der skal gøre det mere sikkert at krydse vejen. Foto: Tranbjerg Børnenes Venner

Hastigheden er nu 30 km i timen - pas på skolebørn

Tunnelarbejde under Østerby Allé ved siden af Tranbjergskolen betyder, at skolebørnene skal krydse vejen

Af
Trille Skøtt-Jensen

Vejarbejde Siden mandag 24. august har tunnellen under Østerby Allé ved siden af skolen været afspærret. Den gode nyhed er, at der etableres en rampe, så både cykler, barnevogne og rollatorer kan komme nemt igennem tunnellen. Den mindre gode nyhed er, at der kommer til at gå cirka to måneder, inden tunnellen åbner igen.

I den periode skal skolebørn og andre finde over vejen på en anden måde. Skolebørn bliver henvist til at krydse over Østerby Allé i krydset ved Skolevænget og Parkvangen.

Vejbump og nedsat fart

For at gøre den overgang mere sikker er der lavet en midlertidig hastighedsnedsættelse på 30 km i timen. Og så er der etableret et vejbump på tværs af vejen.

"Politiet har vurderet, at de tiltag vil gøre det sikkert at krydse vejen," fortæller projektleder Magnus Vilstrup Andersen fra Trafik og Veje i Aarhus Kommune.

Årsagen til, at tunnellen afspærres, med de deraf følgende gener, er en renovering og ombygning af tunnellen.

"Vi skal lave en cykelrampe til cyklister op til skolen. På skolesiden af tunnellen var der før kun en trappe op. Og den var heller ikke god for ældre med rollator eller mødre med barnevogne, så nu laver vi en rampe og en ny trappe, " fortæller projektlederen.

Rampen bliver et såkaldt serpentinersving, en stislyngning der laves fra bunden af tunnellen.

"Det er en slynget rampe, vi laver for at overvinde de fire meter, der er op til vejen," forklarer Magnus Vilstrup.

Åbner først for gående

Om to måneder skulle hele tunnellen gerne åbne for alle. Men gående kan måske komme igennem tunnelen før det, oplyser projektlederen.

Hele projektet koster - i runde tal - halvanden million kroner. Den ene betonvæg bliver fjernet, og det kommer til at give mere lys til hele tunnellen. Den planlagte slutdato for renovering af tunnellen er 9. oktober.

Publiceret 03 September 2020 06:00