Den italienske stil er bevaret i Cantina, der ligger i forlængelse af Piccolo Risskov og Grappa Deli, fortæller Kim Dreehsen, der er produkt- og udviklingschef i Grappa-familien.

Den italienske stil er bevaret i Cantina, der ligger i forlængelse af Piccolo Risskov og Grappa Deli, fortæller Kim Dreehsen, der er produkt- og udviklingschef i Grappa-familien. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

Restaurant udvider med selskabslokaler i gammel skobutik

Cantina er navnet på et nyt sted, hvor man kan holde selskaber og andre arrangementer i Risskov

Af
Camilla Kjærgaard Olesen

udvidelse Tidligere har der været skobutik i lokalerne, og der har også været planer om, at tøjbutikken, der ligger ovenpå, skulle have et skrædderi, men nu er det endt med, at Piccolo Risskov og Grappa Deli har udvidet biksen og lavet selskabslokale i forlængelse af restauranten med plads til 45 mennesker.

"Vi har virkelig travlt, og vi kan også have mange mennesker en mandag aften, så vi faktisk ikke har plads til folk i restauranten, så det er godt, at vi nu har fået udvidet, for så kan vi tage selskabslokalet i brug i den forbindelse også," siger Kim Dreehsen, der er produkt- og udviklingschef for Grappa-familien, der ejes af ægteparret Inge og Uffe Jakobsen, der står bag Jakobsen & Co.

Hyggelig stemning

Det nye lokale er blevet døbt Cantina for at blive i det italienske hjørne. Derudover er stilen fra støvlelandet, hvor der er sort-hvide italienske billeder på væggen, der oprindeligt stammer fra den første Piccolo tilbage i 2008, så på den måde er der taget noget af forretningens historie med i de nyeste lokaler.

Foruden billederne på væggen er lokalet holdt i mørkere farver med grønne transparente gardiner for vinduerne, så man kan være privat, når man holder arrangementer.

Kim Dreehsen, produkt- og udviklingschef fra Grappa-familien. Seneste nye skud på restaurantstammen er Cantina i Risskov.

Kim Dreehsen, produkt- og udviklingschef fra Grappa-familien. Seneste nye skud på restaurantstammen er Cantina i Risskov. Foto: Camilla Kjærgaard Olesen

"Der er lidt hemmelig kælder-stemning. Vi har ført stilen videre fra restauranten og kører med samme møbler og de hvide fliser på væggen - vi lader detaljerne gå igen. Der er lavt til loftet, og det er med til at gøre lokalet hyggeligt og intimt. Vi vil gerne skabe et lokale i italiensk stil," siger Kim Dreehsen.

Mangel på lokalet

Flere gange, siden Piccolo Risskov og Grappa Deli slog dørene op på Nordre Strandvej 39 i Risskov tilbage til efteråret sidste år, har der været mange efterspørgsler på at bruge restauranten til selskaber. Det har betydet, at halvdelen eller hele restauranten til tider har været lukket ned for a la carte-gæster, men det er der nu lavet om på.

"Nu kan vi køre begge dele, og samtidig er både gæsterne i restauranten og til selskabet adskilt fra hinanden," fortæller Kim Dreehsen.

Når corona-tågerne på et tidspunkt er dampet af, har han en forhåbning om, at selskabslokalet også skal bruges til for eksempel vinsmagninger eller fællesspisning for lokalområdet.

"Det er jo ikke et typisk selskabslokale, hvor man kan sidde i en hestesko - det er meningen, at man skal sidde og hygge sig ved seks og otte mands borde og opleve den intime og hyggelige stemning. Vi har også planer om at lave fredags aperitivi for virksomheder, hvor de betaler for drikkevarerne, og så giver vi snacks," siger Kim Dreehsen.

Det var egentlig meningen, at Cantina skulle være åbnet i april, men på grund af corona-forsinkelser på inventaret til lokalet, er det først lige åbnet.

Publiceret 29 August 2020 08:00