Værktøj og byggematerialer fylder en del i Nørregade 16, hvor Emil Fisker og Benjamin Veje gør klar til at åbne et nyt spisested.

Værktøj og byggematerialer fylder en del i Nørregade 16, hvor Emil Fisker og Benjamin Veje gør klar til at åbne et nyt spisested. Foto: Jesper Gundorph

Japansk spise kommer til Aarhus

De to unge kokke Benjamin Veje og Emil Fisker vil introducere Aarhus for nudelsuppe og dumplings, når de i september åbner ramenrestaurant i Nørregade

Af
Jesper Gundorph

Spisested Gaijin Ramen bliver det næste sted i rækken af asiatiske spisesteder i midtbyen. Det er de to kokke Benjamin Veje og Emil Fisker, der skal stå for maden, når de slår dørene op i midten af september i Nørregade 16.

Det bliver ramen og gyoza, som er henholdsvis nudelsuppe og fyldte dumplings, der kommer til at fylde mest på menuen, som de to venner bygger op fra bunden.

Menuen er det ikke det eneste, de to kokke bygger op fra bunden. De har siden midten af juli været i gang med at rive interiøret ned for at bygge op igen.

"Vi er færdige med at rive ned, og vi har været i gang med at bygge op i nogle uger nu, så der sker fremskridt," siger Emil Fisker med optimisme i stemmen.

Harmoni og enkelthed

Interiøret skal være simpelt, og der skal være plads til, at man kan komme uanmeldt ind og få sig en portion ramen. Stedet skal ligesom maden afspejle enkelthed og respekt for de japanske traditioner.

"Det skal harmonere mellem indretning og den mad, vi laver her. Vi er ikke eksperter, men vi er heldige, at vi har venner, der hjælper os med forskellige ting," fortæller Emil Fisker.

Det nye spisested kommer til at falde godt ind med områdets mange asiatiske spisesteder, og det er noget, der glæder Benjamin Veje.

"Der er virkelig mange asiatiske steder her i området, så vi kommer til at passe helt vildt fint ind, så vi håber lidt, at det bliver en asiatisk gade."

En tur til Japan

De to venner er ikke uvante med at lave mad. De kommer begge fra roller som køkkenchefer for henholdsvis Åland og Mash. Fælles har Benjamin Veje og Emil Fisker deres kærlighed for ramen.

En kærlighed, som de forfulgte til Japan, hvor de håbede på at lære af deres japanske kolleger.

"Vi blev godt nok advaret af folk, at de japanske kokke ikke snakker engelsk, men vi mente, vi nok skulle klare at kommunikere med dem alligevel," fortæller Benjamin Veje.

Håbet om at tage ved lære af de japanske kokke blev langsomt slukket, som de gik fra den ene restaurant til den næste.

"Vi besøgte nok omkring 150 restauranter i løbet af de første tre uger, vi var i Tokyo. Hver gang vi gik ned ad trappen til køkkenet med et lille stykke papir, så fik vi bare en afvisning, fordi vi ikke kunne tale japansk," tilføjer Emil Fisker.

Spise og lære

Da de to venner ikke kunne få lov til at kigge over skuldrene på de japanske kokke, besluttede de sig at spise igennem det.

"I de tre måneder vi var dernede, fik vi nok spist ramen hver dag til frokost og aftensmad," mindes Emil Fisker.

Tre måneder med nudler og dumplings har ikke givet knas i forholdet mellem de to kokke og den japanske spise. Tværtimod, glæder de to unge kokke sig til at kunne åbne deres nye spisested op.

En åbning som de oprindeligt havde håbet kunne ske under Aarhus Festuge. I stedet åbner Gaijin Ramen i midten af september. Den præcise dato kan det unge makkerpar ikke sige med sikkerhed.

"Vi åbner, når vi er klar, og når vi synes, at det er, som vi gerne vil have det," afslutter Benjamin Veje.

Publiceret 28 August 2020 06:00