Fra venstre Alar Metsson, Toyota Danmark, Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø og Lars Heiselberg Vang Larsen, formand for Growing Trees Network Global har underskrevet en kontrakt om at rejse en ny folkeskov i Tilst.

Fra venstre Alar Metsson, Toyota Danmark, Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø og Lars Heiselberg Vang Larsen, formand for Growing Trees Network Global har underskrevet en kontrakt om at rejse en ny folkeskov i Tilst. Foto: Aidin Esmaeli, Aarhus Kommune

Gå glad i skovbad i ny skov med 30.000 træer i Aarhus

Nyt skovkoncept med fokus på både fysisk og mental velvære

En ny folkeskov med 30.000 træer og lysåben natur på 18 samlet hektar (det svarer cirka til størrelsen på 30 fodboldbaner) rejser sig i de kommende år nord for Tilst ved Geding Sø.

Den nye skov får navnet Søbakke Skovbadeskov, som refererer dels til placeringen ved højen Søbakke og dels skovbadning, som er skovens tema. Skovbadning handler ikke om at få dyppet tæerne, men om at finde velvære både fysisk og mentalt og bruge skoven til terapi og mindfulness. Konceptet skovbadning stammer fra Japan, hvor det hedder Shinrin-Yoku, og den japanske bilproducent Toyota har taget initiativ til skoven i Tilst, som bliver den første af sin slags i Danmark.

”Toyota driver små og store projekter rundt om i verden for at skabe et bedre samfund. Vi var på udkig efter et egnet område til rejsning af ny skov i Danmark og faldt øjeblikkeligt for det charmerende, bakkede naturområde ved Tilst. Det har en helt unik beliggenhed tæt på bymidten af Danmarks næststørste by, hvilket gør, at endnu flere potentielt kan få glæde af skoven,” siger Toyota Danmarks administrerende direktør Alar Metsson i en pressemeddelelse.

Folkeskoven etableres i samarbejde med Toyota, Aarhus Kommune og Growing Trees Network Global og bliver rejst trinvis med cirka 11.000 træer om året i tre år. Skoven skal bidrage med menneskelig og naturmæssig værdi og skabe sammenhæng mellem Tilst, Geding Sø, den nye skov ved Geding og videre til Kasted Mose.

"Skovrejsninger som denne binder vores naturområder sammen og skaber endnu mere værdi og flere storslåede naturområder i Aarhus," siger Bünyamin Simsek, rådmand for Teknik og Miljø i Aarhus Kommune.

Growing Trees Network Globals erfaring er, at Shinrin-Yoku udover at være stort i Japan også vinder mere og mere indpas i mange andre lande.

Aarhus Kommune har et mål om at være C02-neutral i 2030 og vil i den forbindelse fordoble skovarealet til 8.000 hektar i samme periode.

Beboere i Tilst inviteres til markvandring og infomøde i september.

jr

Publiceret 28 August 2020 11:00