Modelfoto:

Modelfoto: Adobe Stock

Rådmand:

Pensionister i Aarhus skal have gratis mundbind

Flere skal have mulighed for at få udleveret gratis mundbind, mener rådmand Jette Skive (DF)

Det er ikke kun kontanthjælpsmodtagere, borgere på integrationsydelse og andre socialt udsatte grupper, der skal have mulighed for at få udleveret gratis mundbind. Ordningen bør også udvides til at omfatte pensionister. Det mener ældrerådmand Jette Skive (DF).

"Vi bør gøre det klart, at de økonomisk dårligst stillede pensionister kan blive hårdt ramt af kravet om mundbind. Det kan afholde nogen fra tage offentlig transport. Jeg synes, det bør være sådan, at de bare skal henvende sig for at få udleveret et mundbind, og vi skal ikke bede om dokumentation for noget som helst. Det er i alles interesse, at så mange som muligt får adgang til mundbind, og det må ikke være den enkeltes økonomi, der afgør, om man bruger mundbind," siger Jette Skive (DF), rådmand, Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, i en pressemeddelelse.

(Artiklen fortsætter under afstemningen)

Rådmanden vil på mandagens møde i Magistraten søge de øvrige partiers opbakning til at udvide den målgruppe, Regeringen har peget på.

Kan træde i kraft tirsdag

Rådmandens ønske er opstået efter, at der er stillet krav til mundbind eller visir i offentlig transport i hele landet. Regeringen har peget på, at der skal udleveres mundbind til borgere, for hvem det vil være en væsentlig økonomisk byrde selv at anskaffe sig mundbind. I Aarhus betyder det, at der lige nu bliver udleveret mundbind til kontanthjælpsmodtagere, personer på integrationsydelse og borgere, som selv opfatter sig som socialt udsat.

Rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive (DF), vil gerne have udvidet tilbuddet om gratis mundbind til også at omfatte pensionister

Rådmand for Sundhed og Omsorg i Aarhus Kommune, Jette Skive (DF), vil gerne have udvidet tilbuddet om gratis mundbind til også at omfatte pensionister Foto: Aarhus Kommune

"Mange ældre mennesker er afhængige af offentlig transport for at komme rundt i byen til praktiske og vigtige gøremål som læge, tandlæge eller frisør, eller for at besøge venner og familie. Med et nyt mundbind hver gang bliver det hurtigt en større udgift i budgettet. Har man ikke råd til den udgift kan det afholde nogen fra at tage afsted og den bekymring bør pensionister simpelthen ikke stå med, når det handler om at komme til lægen eller skulle se sin familie," siger Jette Skive i pressemeddelelsen.

Hvis der på mandagens møde i Magistraten er opbakning fra de andre partier til forslaget fra rådmanden, vil pensionister fra på tirsdag kunne henvende sig hos Borgerservice og andre udleveringssteder i byen for at få udleveret de gratis mundbind.

jwh

Publiceret 27 August 2020 14:41